Policija preticala na punoj liniji, vozila 30 km/h više od dozvoljenog

Na potezu Špionica – Srebrenik

IZNAD ZAKONA Policija kod Srebrenika preticala na punoj liniji, vozila 30 km/h više od dozvoljenog

Vjerni čitatelj “Avazovog” portala poslao nam je videosnimak na kojem se vidi kako ga policijsko vozilo, bez uključenih rotacionih svjetala, pretiče na punoj liniji.

Važeće ograničenje na potezu Špionica – Srebrenik je 60 km/h, a naš čitatelj, koji je želio ostati anoniman, tvrdi da se kretao oko 70 km/h, dok za policijski kombi kaže da je pored njega projurio najmanje brzinom od 90 km/h, što je čak 30 km/h više od dozvoljene brzine.

Čitatelj nam je pojasnio kako ovo nije prvi put da mu se dešavaju ovakve i slične situacije, s obzirom na to da se dugi niz godina bavi dostavom, te da dnevno pređe i više stotina kilometara.

– Ne mogu da vjerujem da saobraćajne propise krše upravo oni koji su zaduženi za njihovo provođenje, kao i za sankcionisanje takvih prekršaja. Policija je tu da provodi zakon, ali ne i da bude iznad njega – kazao nam je vidno razočarani čitatelj.

Navodi kako je prije dvije godine također imao jednu situaciju koju je zabilježio mobitelom. Naime, kako je pojasnio, policijski automobil, koji se ispred njega kretao u velikoj gužvi, na raskrsnici je skrenuo lijevo, iako mu je bio uključen desni žmigavac.

– Da sve to nije smiješno, bilo bi krajnje žalosno – dodao je naš čitatelj.

Pogledajte bahato ponašanje policijskih službenika, propraćeno komentarom našeg čitatelja:

Autor: D. K. – avaz.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close