Podrška Vlade FBiH stabilizaciji KTK Visoko

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) Nermin Nikšić i direktor Agencije za privatizaciju u FBiH Šuhret Fazlić primili su danas u sjedištu Vlade u Sarajevu delegaciju Sindikata Kožarsko-tekstilnog kombinata Visoko i Štrajkačkog odbora ove kompanije i predsjednika Saveza samostalnih sindikata BiH Ismeta Bajramovića.

Tema razgovora bilo je pitanje rješavanje statusa KTK čiji jedan dio proizvodnje sa stotinjak zaposlenih radi, dok je gotovo 500 radnika bez posla.

Konstatirano je da se mora djelovati brže i agilnije, posebno uprava ove kompanije, da bi se u suradnji s Vladom FBiH kao većinskim vlasnikom našao put i način izlaska iz krize u kojoj se ovaj nekada veoma uspješni kolektiv nalazi.

Zajednički je zaključak da se rješenje mora tražiti kroz privatizaciju, te da se započeti razgovori s “Preventom” koji je bio zainteresirani kupac moraju nastaviti da bi se došlo do saznanja o njegovim namjerama ili treba potražiti drugu soluciju.

U tom smislu premijer Nikšić se obavezao da će lično obaviti razgovor s vlasnikom ove kompanije  da bi se u direktnom kontaktu uvjerio da li još  postoji njihov interes za privatizaciju KTK.

– Učinit ćemo sve što možemo da se kompanija spasi jer i Vlada i radnici imaju isti cilj, a to je zaštita prava radnika i imovine KTK-a. Drago mi je da ste došli s prijedlogom mjera za reorganizaciju kompanije, što ćemo u najkraćem vremenu razmotiri i donijeti odgovarajuće zaključke – rekao je Nikšić, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Fena

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close