Podmlađena selekcija BOSNE Visoko ostvarila dobre rezultate

U subotu dana 19.10.2013 god. Održano je 18 međunarodno prvenstvo u taekwodo-u u Livnu pod nazivom „LIVNO OPEN 2013“
Na ovom prvenstvu je uzelo učešće preko 30 klubova, iz četiri države sa 320 takmičara. U vrlo jakoj konkurenciji podmlađeni sastav taekwando-a BOSNA Visoko ostvario je zavidne rezultate i iskoristili šansu koju su dobili kao novi kandidati za takmičarsku ekipu našeg kluba.
Naša ekipa je nastupila sa svojih 17 takmičara i osvojila ukupno 12 medalja ( 4 zlatne, 5 srebrenih i 3 bronzane) i opravdala ukazano povjerenje trenera.
Zlatne medalje osvojili su:
1. Ismail Dedić
2. Almina Mušinbegović
3. Amna Kajević
4. Sajra Kajević
Srebrene medalje osvojili su:
1. Adisa Mušinbegović
2. Džana Šero
3. Tajma Kajević
4. Emina Džafo
5. Ensar Fejzić
Bronzane medalje osvojili su:
1. Kadir Ramović
2. Nedim Bečar
3. Emra Ramović
Podmlađena selekcija BOSNE Visoko je osvojila i jedan pehar za ekipni plasman.
Naredne aktivnosti Taekwondo kluba BOSNA Visoko jeste polaganje za više pojaseve u Brezi i Gračanici a naredno takmičenje nas očekuje 16.11.2013 god u Mostaru pod nazivom „MOSTAR OPEN 2013“.
Završetak ove takmičarske sezone 2013 ćemo okončati sa Državnim prvenstvom koje će se održati u našem gradu 30.11.2013. godine. u KSC MLADOST Visoko.
Sva ova takmičenja su dosad ispunila sva očekivanja i premašila prošlogodišnje rezultate našeg kluba, i postavila novi rekord u osvojenim ekipnim plasmanima i pojedinačnim rezultatima.
Ovi rezultati nam daju obavezu da još više radimo kako bi odbranili dosadašnje rezultate i postavili nove rekorde u narednoj takmičarskoj sezoni 2014.

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close