Počinje Međunarodno takmičenje “Sarajevo Open 2014.”

U organizaciji Saveza klizačkih sportova BiH, od 31. januara do 2. februara ove godine u Sarajevu, u Olimpijskoj dvorani “Juan Antonio Samaranch”, biće održano međunarodno takmičenje u umjetničkom klizanju “Sarajevo Open 2014”, saopćio je ovaj savez.

Kako se navodi, ovo je takmičenje najvišeg ranga na kome će najbolji dobiti bodove, a nalazi se u zvaničnom kalendaru Međunarodne klizačke unije (ISU) i centralni je događaj obilježavanja 30. godišnjice sarajevske Olimpijade, što je za Savez veliko priznanje od ISU i potvrda dobrog i kvalitetnog rada.

Dolazak u Sarajevo i učešće na ovom takmičenju potvrdilo je više od 170 takmičara iz 16 zemalja: Turske, Kipra, Bugarske, Mađarske, Italije, Rusije, Finske, Švedske, Estonije, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Moldavije, Austrije, Meksika i BiH, kao i 11 međunarodnih sudija.

Takmičenje će se održati u svim kategorijama, a iz Saveza poručuju da je najavljen dolazak većeg broja juniorki i seniorki koje su na rang listama u samom vrhu evropskog i svjetskog klizanja.

Generalni sponzor “Sarajevo Open 2014” je BH Telekom, a počasni pokrovitelj je Grad Sarajevo.

“Pozivamo sve građane Sarajeva i BiH, kao i medije da dođu u Olimpijsku dvoranu ‘Juan Antonio Samaranch’ da prisustvuju i time daju svoj doprinos ovom izuzetnim događaju, da uživaju i osjete svu ljepotu ovog divnog i atraktivnog sporta”, navodi se u saopćenju.

Ulaz je slobodan.

www.magazinplus.eu – BHRT

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close