Golman Amir Bekan u Rudaru iz Kaknja

Pored Adnana Hrelje i Nikole Odovića,koji su već na prozivku stigli s potrebnim dokumentima za registraciju, vodstvo Rudara angažiralo je još dva nova igrača. Riječ je o golmanu Amiru Bekanu i napadaču Arminu Mahoviću, koji su stigli iz visočke Bosne, odnosno NK Čapljine, čime je stavljena tačka na zimski prelazni rok koji traje do 15. februara 2014.godine.

S obzirom da su svi igrači iz jesenje sezone ostali na okupu, može se reći da su čelnici Rudara uspješno apsolvirali zimski prelazni rok i da će Stručni štab u nastavku imati kvalitetniji igrački fond i pojačanu konkurenciju u svim linijama tima.To priznaje i prvi trener Milomir Odović, koji smatra da su dolaskom Adnana Hrelje, Nikole Odovića i Armina Mahovića “zeleno-crni” dobili na brzini, ali i kvaliteti.

-S obzirom na postojeći kadar, ovakav profil igrača mi je upravo nedostajao i ja vjerujem da ćemo ubrzati igru, čemu stremim od samog dolaska.Svi su mladi, potentni,brzi i talentirani. Na njima je da svoj potencijal potvrde i dokažu u nastavku prvenstva u kojem nemamo pravo na eksperimentisanje, istakao je prvi trener Rudara Milomir Odović.

Dolaskom , bolje reći povratkom, iskusnog golmana Amira Bekana (22.2.1985) na adekvatan način je popunjeno mjesto Irfana Fejzića, koji je, kao što je poznato, potpisao za Slobodu iz Tuzle i bit će konkurencija Kakanjcu Adnanu Hadžiću, koji je također pristupio Ćirinom jatu. Podsjećamo, Bekan je bio prvi golman Rudara u sezoni 2009/2010, kada je ekipu s klupe predvodio Nijaz Kapo,na čiju preporuku je tada i došao iz visočke Bosne.Bekan je nakon ispadanja Bosne iz Prve lige napustio visočke “karioke” i branio za malonogometnu ekipu Galaktikosa koji se natječu u Premijer futsal ligi BiH. Njegovo ogromno iskustvo, ali i ljudski kvaliteti, sigurno će pomoći mladom Ivanu Tiriću.

Adnan Hrelja (10.10.1993) došao je na šestomjesečnu posudbu iz FK Sarajevo.Proašo je sve selekcije premijerligaša sa Koševa.Igrao je i za U-19 reprezentaciju BiH.Prošle sezone imao 4 nastupa u prvom timu Sarajeva.Školovan i potentan igrač,koji pokriva lijevu stranu (može se koristiti u zadnjoj liniji, ali i veznom redu).

Nikola Odović (26.5.1991) može igrati na više pozicija.Ima izuzetne motoričke sposobnosti, ima trku i brzinu, s tim što bi morao popraviti duel igru.Igračku karijeru započeo u juniorima Željezničara, u kojem mu je otac Milomir uz Mehmeda Baždarevića,bio jedan od najboljih veznjaka.Igrao je u drugoligašu iz rodnog Ilijaša,te Slaviji iz Istočnog Sarajeva.U Rudar je stigao iz Olimpica u kojem je u jesenjem dijelu nastupio na 13 utakmica.

Posljednje, možda i najjače pojačanje je Sarajlija Armin Mahović (28.11.1991), koji je nastupao u prvoligaškim ekipama Famos-SAŠK Napretka, Bratstva iz Gračanice i NK Čapljine. Ima kvalitetu modernog krilnog napadača, veoma je opasan jedan na jedan jer je vješt dribler. Međutim, slabija strana mu je defanzivna igra, a s obzirom da je došao nespreman, mora se dobro pripremiti i tek tad će se moći reći je li istinsko pojačanje i osvježenje za napadački red Rudara ili samo prinova!?

U svakom slučaju, može se konstatirati da su “zeleno-crni” profitirali u ovogodišnjem zimskom prelaznom roku i da će biti ozbiljan konkurent favoriziranim kandidatima za prvo mjesto Jedinstvu i Slobodi, te Bratstvu,koje također ima premijerligaških aspiracija i poput Rudara djeluje iz drugog plana.

www.magazinplus.eu – KakanjLive

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close