Počinje jedinstvena, prva u historiji, sezona Premijer lige BiH za nogometašice

Sutra počinje jedinstvena, prva u historiji, sezona Premijer lige Bosne i Hercegovine za nogometašice. Ekipe koje će se takmičiti su SFK 2000 iz Sarajeva, Banja Luka, Mladost Bosanski Novi, Mladost Nević Polje, Čelik iz Zenice, Gradina iz Srebrenika, Radnik Bumerang Bijeljina i Salt City iz Tuzle.

– Ženska Premijer liga donosi viši nivo organizacije, kvalitet kao i promociju ženskog fudbala u našoj zemlji. Ovo takmičenje će nam omogućiti veći broj kvalitetnih utakmica jer i klubovi će postati ozbiljniji, što znači da ćemo, s jačim domaćim takmičenjem, biti mnogo konkuretniji u Evropi. Svih osam klubova je mnogo uradilo na popravljanju organizacije i igračkog kadra što me raduje i predstavlja osvijetljenu stazu za budućnost – kaže nam trenerka SFK 2000 Samira Hurem.

Višestruki i aktuelni šampion BiH ne bježi od uloge favorita, iako će Sarajke u novoj sezoni igrati u nešto drugačijem sastavu.

– Podmladili smo ekipu, igračice koje igraju za kadetsku reprezentaciju su ušle u tim, no, smatram da smo dosta kvalitetne i cilj nam je da osvojimo prvenstvo. Svi vjerujemo u to – podcrtala je Hurem.

Prvo kolo

17.08.: Gradina – Čelik (16.30 sati); 18.08.: Banja Luka – Mladost BN (16.30), Radnik Bumerang – Mladost NP (16.30), Salt City – SFK 2000 (16.30).

avaz

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close