Počela Premijer liga BiH za rukometaše: Bosna (V) – Zrinjski (18 sati)

Startovala je nova sezona u Premijer lige Bosne i Herecegovine za rukometaše. U elitnom takmičenju naše zemlje nastupa 14 timova, dva manje u odnosu na prošlu sezonu nakon što su ekipe dobojske Sloge i Maglaja zamrznule premijerligaški status zbog katastrofalnih poplava u tim gradovima.

Oslobođenje

U prvoj fazi takmičenja ekipe će se boriti za prve tri pozicije za nastup u doigravanju za prvaka, koje će se igrati u maju i junu naredne godine. Za mjesta u doigravanju najveće šanse daju se ekipama sarajevske Bosne, Izviđača, Konjuha i Čelika.

Četvrta ekipa u borbi za prvaka biće branilac naslova banjalučki Borac, koji će se direktno uključiti u play-off poslije nastupa u regionalnoj SEHA ligi, kao jedini predstavnik BiH.

Na startu premijerligaškog takmičenja Vogošća dočekuje Bosnu, koja je favorit u ovom meču jer ima velike ambicije.

Novi premijerligaši su povratnici u društvo najboljih ekipa – visočka Bosna i tuzlanska Sloboda, te Lokomotiva iz Brčkog.

Parovi 1. kola: Gračanica – Lokomotiva (sinoć), danas se sastaju: Bosna (V) – Zrinjski (18 sati), Krivaja – Izviđač (19), Sloboda – Prijedor (19), Derventa – Čelik (19), Konjuh – Gradačac (19), Vogošća – Bosna (S, 19).

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close