Pobjeda Tešanj ponovo proizvodi dijelove za Merecedes

Tvornica pumpi i prečistača Pobjeda dobila je pozitivno mišljenje predstavnika vanjske kontrole njemačkog automobilskog giganta Mercedesa, koji su ovih dana posjetili tešanjsku tvornicu kako bi sagledali sposobnosti ove kompanije da ponovno proizvodi komponente za Mercedes.
Nakon temeljne kontrole proizvodnih pogona u Tešnju i livnice u Turbetu, “Pobjeda” je dobila pozitivno mišljenje, a prve isporuke crpki za ulje i komponenti za teretna vozila i autobuse ovog renomiranog proizvođača očekuju se već za nekoliko tjedana, piše Avaz.
Generalni direktor Pobjede Kasim Bejdžakić rekao je kako tvornica ovih dana obilježava 60 godina postojanja i da bolji poklon nisu mogli poželjeti.
”Sedamdesetih godina prošlog stoljeća mi smo proizvodili za Mercedes, a onda je rat učinio svoje. Mukotrpno smo podizali tvornicu nakon rata, ulagali u proizvodnju, educirali kadar i nabavljali skupu opremu. Konačno, trud se isplatio. Firme u našoj branši znaju koliki je uspjeh dobiti posao za ovu respektabilnu njemačku kompaniju”, rekao je Bejdžakić Avazu.
Pobjeda posjeduje sve sisteme za upravljanje kvalitetom ISO 9001 i zaštite okoliša 14300. Danas upošljava 302 radnika, a više od 95 posto proizvodnje plasira na inozemno tržište.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close