Pljačka Grčke se nastavlja u tišini – Angela Merkel otima grčke otoke i zračne luke

14 profitabilnih zračnih luka prelazi u ruke njemačke kompanije Fraport, dok one koje proizvode gubitke ostaju u vlasništvu Grčke. Čak je i njemačka televizija ogorčeno reagirala na ovaj “posao”. Intervjuirala je Kostasa Nikolouzosa, gradonačelnika Krfa, otoka sa 120 000 stanovnika i 1 milijun turista godišnje, koji tvrdi: “Naša zračna luka ostvaruje priličnu dobit. Zašto bi je trebali dati? Je li istina ili nije da smo u krizi? Ako nas lišite sredstava za proizvodnju bogatstva kako bi poboljšali ekonomiju ove zemlje, nakon toga, što nam je činiti?”

Njemačka postaje sve snažnija i čini se kao da svjedočimo zori nacizma kada je vojnom invazijom počela pripajati teritorije. Trenutno je u tijeku financijski napad na Grčku.

Nekoć je Njemačka teritorije napadala vojno i širila se koristeći vojne slabosti drugih. Međutim, danas napada financijski i iskorištava namjerno stvoreni kolaps. Što se od tada promijenilo?

Jedina je razlika što danas nema rata, kao ni rasizma protiv Židova, a još manje krvoprolića. Što se ostalog tiče, Njemačka ostvaruje san iz vremena Hitlera i osvaja cijelu Europu. Ona to radi “čisto”, dakle, bez invazije. Jednostavno otjera jedan narod u bankrot, prisili ga na oštre mjere štednje i onda kupuje strateške gospodarske točke po vrlo niskim cijenama.

To je ono što se dogodilo s Grčkom, koja je bila prisiljena prodati svoje otoke i zračne luke.

14 profitabilnih zračnih luka prelazi u ruke njemačke kompanije Fraport, dok one koje proizvode gubitke ostaju u vlasništvu Grčke.

Čak je i njemačka televizija ogorčeno reagirala na ovaj  “posao”. Intervjuirala je Kostasa Nikolouzosa, gradonačelnika Krfa, otoka sa 120 000 stanovnika i 1 milijun turista godišnje, koji tvrdi: “Naša zračna luka ostvaruje priličnu dobit. Zašto bi je trebali dati? Je li istina ili nije da smo u krizi? Ako nas lišite sredstava za proizvodnju bogatstva kako bi poboljšali ekonomiju ove zemlje, nakon toga, što nam je činiti?”.

Njemački Fraport je, osim Krfa, preuzeo zračne luke Mykonos, Santorini, Kos … Ukratko, svi one koji posluju s dobiti. Za svih 14 je njemačka kompanija platila tek nešto više od milijardu eura (1,23 €) plus godišnju naknadu od 22 milijuna eura. Sav novac koji dobije neće ostati Grčkoj, nego će ići na otplatu duga.

Poslovanje kompanije Fraport je upečatljivo. zračni promet novim akvizicijama raste i povećan za 13,8 posto u godinu dana. Broj putnika se povećao za 19 posto. Ako idete u Grčku kao turisti i mislite da ćete time pomoći Grke, znajte da pomažete Fraport. Konačno, radi li se ovdje uopće o privatizaciji? Je li Fraport privatna tvrtka? Da, ali samo djelomično, jer  dobar dio dionica posjeduju grad Frankfurt i regija Hesse (što i samo ime govori: Zračne luke Frankfuurt / Fraport – Frankfurt Airport).

Ukratko, kako što je na njemačkoj televiziji rekao profesor Rudolf Hickel sa Sveučilišta u Bremenu: “Vlasništvo grčke države će postati vlasništvo njemačke države, a sa zaradom koju će proizvoditi  grčki radnici i 14 zračnih luka će se financirati njemačke javne usluge.”

Toliko o europskoj solidarnosti.

Tekst “Pljačka Grčke se nastavlja u tišini – Angela Merkel otima grčke otoke i zračne luke” N. Babića objavljen je 6. avgusta 2015. godine na portalu Alter Media Info.com.hr.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close