-TopSLIDEBiHPolitikaRegion

Plenković šalje Medveda, Sabolić se nediplomatski miješa u izbore

Politički podanici Andreja Plenkovića, premijera Hrvatske koji se ko kakva mahalua miješa u tuđe avlije, ponovo će danas biti u Mostaru. 

Opet i iznova konjica pomoći iz Hrvatske stiže u Mostar, da pomogne Čoviću, koji je očito u strahu za svoj rezultat na Lokalnim izborima u gradu na Neretvi. 

Danas će se prestrašeni Čović, predsjednik HDZ-a BiH sastati s Tomom Medvedom, potpredsjednikom Vlade Republike Hrvatske i ministrom hrvatskih branitelja u Domu HDZ-a BiH u Mostaru, s početkom u 10.00 sati.

Uz Čovića, sastanku će prisustvovati i Mario Kordić, nositelj liste HDZ-a BiH za Gradsku izbornu jedinicu Mostar i Slaven Zeljko, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar. 

Ispred Vlade Republike Hrvatske sastanku će uz ministra Medveda prisustvovati i Ivan Sabolić, ambasador Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini.

Dakle, malo li je je što potpredsjednik Plenkovićeve vlade stiže u Mostar, nego sada šalju i ambasadora Sabolića, a sastanku, gle čuda prisustvuje i nosliac liste HDZ-a BiH. 

Bezobrazno i direktno miješanje unutrašnjeg pitanja BiH i narušavanje demokratskog procesa izbora u realizaciji zvaničnog Zagreba. 

Bilo bi dobro da i naša šefica diplomatije Bisera Turkovićprogleda, pozove Sabolića i da mu šut kartu. Jer ovo je direktno kršenje Bečke konvencije i diplomatskih odnosa. 

Hoćeš li progledati Bisera? Ili ovo tebi i tvojoj politici odgovara?

Patria

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close