-TopSLIDENogometSport

Plemeniti dječak sa sjevera BiH: Ide u školu, ima svoj biznis, časti igrače i navija za Željezničar

Primjer vršnjacima, ali i starijim od sebe

Vrijeme brzo leti s modernom tehnologijom, dojam je da tinejdžeri puno brže odrastaju, zanemaruju prave životne vrijednosti, ne razmišljaju previše o budućnosti i čekaju da im ono nešto padne s neba. Međutim, uvijek ima svjetlih i pozitivnih primjera, jedan takav dolazi i sa sjevera Bosne i Hercegovine.

Voljeti i podržavati lokalno jer nepisana životna obaveza. Iako ima tek 16 godina i još uvijek pohađa srednju školu Mahir Zaimović je pravi primjer kako svojim vršnjacima tako i starijim od sebe.

Zaimović je vjerni navijač Gornjeg Rahića, ekipe koja se takmiči u Drugoj ligi FBiH grupa Sjever, sigurno jednom od najorganizovanijih klubova kada su u pitanju bh. niželigaši.

Ovaj klub ima jedna od najuređenijih stadiona u nižim ligama i to zahvaljujući trudu i naporima ljudi koji vole Gornji Rahić. Najmlađi među njima koji traži bilo kakav način da pomogne je i golobradi Mahir.

Plemeniti dječak sa sjevera BiH: Ide u školu, ima svoj biznis, časti igrače i navija za Željezničar

Mahir je u dosadašnjem dijelu sezone već dva puta uspio počastiti igrače večerom poslije utakmice što je bio i glavni razlog da porazgovaramo s vrijednim dječakom.

“Došao sam na ideju da počastim igrače večerom zato sto je to sitnica, u odnosu na to šta momci urade za klub”, govori nam Zaimović nakon čega otkriva da je pokrenuo i privatni posao.

“Volim da skupljam novac, i ulažem novac u svoj biznis kako bih ostvario veći profit. Radi se o maloprodaji, preprodavanju parfema.”

Troškovi jedne zajedničke večere su oko 200 maraka. Tokom radnih dana škola ne trpi, slobodno vrijeme koristi za posao, a vikend za utakmice voljenog kluba.

“Prije svega škola je na prvom mjestu, kada imam slobodnog vremena posvetim se svome biznisu, svaki vikend odvojim za svoj voljeni klub.”

“Volim i da pomažem klubu na mnoge načine, ljubav prema klubu sam naslijedio od oca, amidže i djeda, naravno naša cijela familija je uz klub”, kaže nam Mahir koji je trenirao fudbal, ali to nije dugo trajalo.

“Nisam se pronašao kao igrač na terenu, već kao podrška klubu u svakome smislu. Domaće mečeve ne propuštam, samo sam jedno gostovanje propustio, jer je utakmica odigrana u toku odvijanja nastave.”

Prati i Premijer ligu. Ne krije za koga navija.

“Klub za koji navijam je FK Željezničar. Bio sam jednom na stadionu Grbavica, i na stadionu Tušanj na utakmici protiv Tuzle Cityja.”

“Ove sezone Željezničar nije pokazao svoj kvalitet, mnogi bodovi su ispušteni sto je uticalo i na samu igru igrača. Nadam se da će sljedeće sezone biti bolja igra.”

Inače, u školi su ocjene zadovoljavajuće, smjenuju se četvorke i petice. Roditelji su ponosni i velika su podrška.

“Naravno da su ponosni, njihov odgoj i zalaganje su rezultat svega ovoga”, govori učenik Ekonomske škole koji kada odraste želi biti privatni poduzetnik. Nema sumnje da je dobro krenuo. Samo neka tako nastavi.

Portal SportSport.ba 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close