Pismo Suade Hadžić BH Telecomu: Da li je tačno da mi, pretplatnici, svojim novcem plaćamo srbijanski šund koji televizija Pink emituje na Mojoj TV?!

Nezadovoljna i ogorčena korisnica usluga Moje TV (IPTV platforme BH Telecoma) uputila je na adresu DEPO Portala gnjevno pismo nakon što su brojni mediji danas objavili informaciju o Lepom Mići, jednom od učesnika pete sezone show programa “Farma”, koji se u BiH emituje putem PINK televizije, i njegovoj ratnoj i posratnoj četničkoj biografiji. No, njeno reagiranje obuhvatilo je puno više od zgražavanja nad Lepim Mićom i užasom koji se emituje sa imanja u Lisovićima.

Pismo naše čitateljke prenosimo u cjelosti…

Poštovani,
Htjela bih da izrazim svoj protest zbog emitiranja raznih Pinkovih programa na ovdašnjim televizijama. Rođena sam Sarajka i nemam ništa protiv otvorenosti i sadradnje sa svima, ali ne mogu da gledam to smeće od programa koje nam servira ružičasta televizija iz noći u noć.

Čitam danas o ovom Lepom Mići, što učestvuje u Pinkovoj Farmi, kako „peva o muslimanima kojih više neće biti“. Pa to je strašno! Zašto nam se uopće nudi da to gledamo da našim kablovskim i telekom operaterima?!

Znam da neko može reći da me niko ne tjera da gledam baš Pinkove kanale i taj program. I ne gledam, ali tih Pinkovih kanala je toliko da ih je prosto nemoguće izbjeći. Mene, kao pretplatnika, niko nije ni pitao da li ih želim, a kako sam čula, upravo mi, pretplatnici, plaćamo sve te kanale pa i Pinkove.

Na nekim srbijanskim portalima sam čitala kako svi operateri, uključujući i Moju TV, u BiH plaćaju Pinku po „1 evro po korisniku“. Znači li to da ja od svoje pretplate svaki mjesec plaćam 2 marke Pinkovim kanalima? Ovo sam pročitala, ali ne mogu još da vjerujem u to. Ako je to tačno, onda odgovorne u BH Telecomu treba javno linčovati!

Pa, zamislite samo koliko pretplatnika ima Moja TV i koliko, po toj logici, novca ide za finansiranje šunda koji dolazi sa Pinka?! Pa, zar ne bi Pink trebao da plati BH Telecomu što emitira njegovo tv smeće.

Zanima me samo plaća li Pink ovoj državi poreze na ime programa i reklama koje u BiH emitira ili taj novac ostaje u Srbiji? A kako sam čula, i većina filmova koje nudi na svojim kanalima bespravno se prikazuju u BiH jer su kupljeni samo za teritoriju Srbije… Pa, ako je istina samo dio od svega ovoga, šta u ovoj državi rade Regulaciona agencija za medije (RAK) i naše poreske službe?!

Zaista je nevjerovatno da ljudi u ovoj zemlji nisu naučili da poštuju sebe i svoju muku. Zar su zaboravili sve ono što se događalo od 1992., ali i prije, kada je BiH bila medijska kolonija Beograda (i Zagreba). Pa zbog toga je i rat počeo u ovoj zemlji.

Pišem vam ovo pismo, jer sam očajna. Nadam se da će neko da se bavi i ovom temom i da me uvjeri da sve ovo nije tačno i da mi (ja) ne plaćamo svojim novcem emitiranje srbijanskog šund programa na Mojoj TV i drugim ovdašnjim kablovskim operaterima.

Ako se zaista ispostavi da BH Telcom i Moja TV daju ove orgomne novce (a naše) za bogaćenje medijskih tajkuna u Srbiji, onda možemo reći da smo dodirnuli dno. I našeg ponosa i naše pameti.

S poštovanjem,
Vaša vjerna čitateljka Suada  Hadžić

VEZANI TEKST: VIDEO/ ŠTA PINK TV SERVIRA GLEDAOCIMA U BIH: SKANDALOZNO: Ko je Lepi Mića što se svako veče šepuri na ‘Farmi’ i voli da pjeva o ubijanju Bošnjaka?!

(DEPO PORTAL/aa)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close