PISMO DRAGANU ČOVIĆU: Profesore doktore, imate li granicu?

ŠIROKI BRIJEG – Ozlojađeni Hercegovac uputio je na adresu DEPO Portala javno pismo kandidatu za člana Predsjedništva BiH Draganu Čoviću, zbog, kako navodi, plakata na kojima se iza lika lidera HDZ-a nalazi širokobriješka crkva… A evo šta mu je zasmetalo…

Veliki predizborni plakati su osvanuli… Ništa neobično. Na njima, kao i uvijek, blago i nasmiješeno lice prof. dr. Dragana Čovića. Djeluje samouvjereno, pobjednički… No kad se malo bolje zagledah, vidim i našu širokobriješku crkvu. U istom trenu ono prethodno pobjednički se pretvori u bijednički.

Zar ste na to spali profesore doktore? Da crkvu koja je simbol identiteta, simbol ostanka i opstanka ovako perfidno koristite u predizborne svrhe? Ne, ne očekujem odgovor.

Ova crkva je spomenik jednom vremenu, jednom narodu i velikom narodnom junaku, franjevcu, provincijalu, a prije svega čovjeku, mnogopoštovanom fra Didaku Buntiću.

Čovjeku s kojim vi nemate ama baš nikakve veze.

Vaša kulisa je vila na barama, vila na makarskom primorju i tko zna gdje sve ne. Vaša kulisa je vaš Soko, napuštene hale, pokradeni strojevi i ojađeni radnici. Nikako kamena ljepotica koju su gradili naši fratri, skupa sa narodom koji je od usta odvajao da bi nama u nasljeđe ostavio nešto trajno, nešto što nas čini ponosnima, u kojem god mjestu na svijetu se nalazili.

Vaša podla upotreba te crkve je šaka u oko vjere, hrvatstva i čovještva uopće, bez obzira na vjeru i naciju.

Šaka u oko onima koji su u nju hodočastili i u ono vrijeme kada to nije bilo poželjno od strane vas i vaših suradnika, pardon, tada su se zvali saradnici. Tada ste imali drugog gospodara, crkva vam nije padala na pamet.

Oni koji bolje poznaju vaš lik i djelo kažu da ste s prezirom odbacivali sve ono što je stoljećima bilo dio našeg identiteta.

Je li vas imalo sram ovog napaćenog naroda? Imate li uopće tu vrstu osjećaja za narod kakav vi kao vođa nikada niste ni zaslužili voditi?

Profesore doktore, suočite se sa svojom pošlošću u nadi da će nam to donijeti neku ljepšu budućnost. Prestanite se skrivati iza simbola i svetinja s kojima nikada niste i nećete imati išta zajedničko.

P.s. Stvarno ne očekujem odgovor

  • Autor: Gojko I.
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close