„Pisanje CV-a i motivacionog pisma“

Saopćenje LT ASuBiH Visoko

Proteklog vikenda u Visokom je održana radionica na temu pisanje CV-a i motivacionog pisma u organizaciji udruženja „Mladi volonteri“ Visoko.
Učesnici su bili visočki srednjoškolci, tačnije članovi Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini, lokalnog tima Visoko.
Cilj radionice je bio da ovi mladi ljudi nauče kako da se na najbolji način predstave kroz CV (biografiju) i motivaciono pismo, koji su jedan od najznačajnijih postupaka pri konkurisanju za stipendiju, posao  ili učešće na nekom seminaru.
Učesnici su imali priliku slušati o osnovnim elementima biografije i motivacionog pisma, te kako ih prilagoditi određenim situacijama, koje elemente naglasiti, a koje izostaviti prilikom pisanja, kako povećati efikasnost i još mnogo toga.
U narednom periodu LT ASuBiH Visoko će učestvovati na još nekoliko sličnih radionica. Broj mjesta je ograničen, tako da svi oni koji imaju želju da učestvuju mogu nam se obratiti preko naše facebook stranice (http://www.facebook.com/ASuBihVisoko )za više informacija.
Lokalni tim Visoko je manja neformalna skupina srednjoškolaca koja djeluje kao odjel Asocijacije srednjoškolaca u BiH i sprovode projekte na nivou svoje lokalne zajednice.
Naš osnovni cilj je pobošljanje statusa srednjoškolaca u BiH kroz njihova prava, zastupanje njihovih ideja, edukaciju, povezivanje, informisanje, te upoznavanje sa njihovim pravima.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close