-TopSLIDEBiHPrivreda

Petrol je preuzeo vodeće mjesto u regiji po broju pumpi

Nakon kupovine Croduxovog maloprodajnog lanca goriva Petrol je od Ine preuzeo vodeće mjesto u regiji po broju pumpi, piše Večernji list.

Slovenski Petrol kupio je od Croduxa lanac od 91 benzinske pumpe i time se u Hrvatskoj učvrstio na drugom mjestu po tržišnom udjelu u maloprodaji goriva. No tom akvizicijom Slovenci su preuzeli prvo mjesto u regiji po broju benzinskih stanica, koje je dosad držala hrvatska Ina, navodi dnevnik.

Time je tržišni udio slovenske kompanije u Hrvatskoj povećan s 13 na 23 posto. Ina je i dalje glavna na hrvatskom tržištu goriva s 396 benzinskih pumpi, Lukoil ih ima 47, a Tifon 43.

Petrol je akvizicijom Croduxa premašio svoje planove širenja, prema kojima je od 2022. trebao imati 548 benzinskih pumpi.

Petrol s Croduxovim pumpama sad ukupno ima 601 benzinsku crpku, a Ina ih ima 518. U Sloveniji je Petrol trenutno na 318 pumpi, dok ih u BiH ima 42, u Srbiji i Crnoj Gori po 15, a u Kosovu 10. Ina pak ima benzinske stanice još u BiH (105), Crnoj Gori (11) i Sloveniji (šest). Srbijanski NIS, koji je u većinskom vlasništvu ruskog Gazproma, ukupno ima 409 benzinskih pumpi, od toga u Srbiji 314, u BiH 43, u Bugarskoj 34, a u Rumuniji 19.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close