-TopSLIDENogometSport

Petev dobio pitanje da li razmišlja o odlasku: “Razmišljam o Ukrajini”

Šehić govorio o motivaciji igrača, te mentalitetu

Nogometna reprezentacija naše zemlje sigurno se neće naći u baražu za SP.

Poraz od Finske u subotu nam je presudio, a do kraja nas još očekuje sutrašnji meč protiv Ukrajine.

Igra se u Zenici, a jasno je da će biti velikih promjena u početnoj postavi naše selekcije. Edin Džeko se već vratio kući, a sutrašnji meč najavio je selektor Ivaylo Petev te čuvar mreže Ibrahim Šehić.

“Sutra je zadnja utakmica, sutra su bitne dvije stvari, a to je želja i borba za pobjedom. To su dvije najbitnije stvari, moramo pokazati karakter iz prošlih utakmica, osim ove sa Finskom“, kazao je Petev.

Ko će nastupiti sutra?

“Ne mogu sada reći ko će igrati, ali će dobiti priliku igrači koji nisu igrali. Nemamo šanse za plasman, pa je moguće dati šansu igračima koji su igrali malo ili nisu igrali nikako“.

Završavamo kvalifikacije, koji je plan i program nakon Ukrajine?

“Nakon utakmice sutra ćemo analizirati gdje smo pogriješili i šta smo uradili dobro. Neka završi sutrašnja utakmica, ali bitno je da sutra odigramo dobro i odgovorno, te da pokažemo karakter koji je nedostajao u subotu“.

Pitanje je dobio i Ibrahim Šehić. Govorilo se i o atmosferi u ekipi.

“Svi su razočarani, tužni, nije lako pripremiti ekipu poslije onakvog poraza. Momci su svjesni da moramo biti ozbiljni do kraja i odigrati dobru utakmicu te dati maksimum. Tako se možemo bar malo odužiti ljudima koji su vjerovali u nas. Nemamo taj kredit da i sutra budemo loše, te da se igramo sa renomeom reprezentacije. Igrači su toga svjesni, pogotovo mlađi koji trebaju biti kostur za naredne kvalifikacije. Neko od njih treba biti lider, vođa na terenu… Od sutra do treba da krene“, kazao je golman naše reprezentacije.

Da li razmišljate o odlasku selektore?

“Razmišljam samo o Ukrajini“.

Šehić je govorio o psihološkoj pripremi.

“To treba svako od nas da uradi, to ne može ni selektor uraditi. Ne mogu ja ići od sobe do sobe, te šamarati igrače. Mi stariji igrači pokušavamo da motivišemo svakog, kao i selektor koji je taktički odlično spremio svaku utakmicu. Nismo mi taj dan željeli pobjedu kao što su željeli Finci. Mislili smo da ćemo izaći na teren i slaviti Finsku. Nema toga, moramo ući sto posto. Zbog pristupa su nas znale dobijati i selekcije poput Armenije, to moramo mijenjati“.

“Osjećam da igramo lakše u gostima, imamo manji pritisak. To je nešto u glavi, nekih igrača koji se ovdje ne mogu opustiti pred našim navijačima. Sve su to stvari koje utiču na igru, to se vidjelo u nekoliko zadnjih utakmica kod kuće”, dodao je Šehić.

Portal SportSport.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close