Pet stvari koje žena krije od muža

Čemu onda brak

Udala se, a ovih pet stvari krije od muža: Prosječna žena ovo nikad ne kaže partneru

Kada se vjenčavate vi kao supruga i žena dajete obećanje da ćete mužu govoriti sve i sa njim dijeliti i lijepe i loše trenutke svog života. Međutim, to se u praksi ne dešava. Žene u braku od svojih muževa kriju ovih pet stvari a to ih često može koštati braka:

Zdravstveni problemi 

Kada žena uoči mladež nepravilnog oblika ili kvržicu na grudima, ona će najvjerovatnije to da sakrije od svog muža. Prva osoba kojoj može reći je majka ili sestra.

“Da ne bi prestrašile supruga, žene najčešće ćute u vezi svojih zdrastvenih tegoba,” navode stručnjaci.

Najčešće šute jer negiraju cijelu situaciju, ali to ne znači da će problem nestati. Ukoliko sa suprugom podijelite ovaj problem, verovatno ćete naići na punu podršku i biće vam daleko lakše nego da mu tajite svoje sumnje i zabrinutosti. Uostalom, jedna od dobrobiti braka je i to što se možete osloniti na svog muža u svakom pogledu.

Problemi u vezi 

Život udate žene je neprestana borba, prepucavanje, neslaganje u vezi roditeljskih obaveza itd. Žene najčešće o svađama i problemima sa mužem ćute i trpe i ništa ne rješavaju po tom pitanju.

Često na terapije i savjetovanja odlaze same i to samo zbog jednog pitanja koje sebi postavljaju: Vrijedi li se boriti za njega i brak?

Tek kada su 100% sigurne da je njihov muž vrijedan borbe one će otvoreno da razgovaraju sa njim o problemima u vezi i počeće da ih riješavaju.

To nije fer prema muškarcu, jer mu niste dali mogućnost da se i on bori za taj isti brak u kojem se našao. Dajte mu pravo glasa pa tek onda odlučite da li je vrijedan borbe.

Seksualne fantazije 

Žene o seksu veoma rijetko pričaju, a kada razgovaraju o škakljivim temama onda se obraćaju prijateljici. Često se žale kako ih muž ne zadovoljava, ali njihova drugarica, osim sažaljenja, ništa im ne može pomoći.

Kada bi podijelile fantazije sa svojim suprugom ili mu pak rekle šta ih uzbuđuje i na koji način i seksualni život bi im se popravio.

Lični uspjeh 

Žene su u stanju da na poslu rintaju, slamaju se i uspiju da ostvare najjači cilj, ali kada dođu kući one to ne saopštavaju suprugu jer se boje! One se boje da će se njihov muškarčina uvrijediti, da će se osjećati manje muško i puštaju da to tako prođe. Ali budimo realni, ako muškarac nije zadovoljan što pored sebe ima uspješnu i jaku ženu onda nije muškarac za vas!

Račun u banci 

Skrivanje od muža koliko novca imate u banci je kod nekih žena zlatno pravilo naučeno još od majki. To je jedini način da imate nešto zaliha sa strane u slučaju da vam brak ne uspije. Neke žene imaju rasipne muževe, a neke i same po nekad potroše više nego što bi smjele, pa kriju tu informaciju i od sebe same.

Kriti pravo stanje računa od muža nije idealno rješenje jer, kao prvo, u braku ne treba ništa kriti, a kao drugo ako hoćete da se osigurate u slučaju da brak ne uspije, moramo vam reći da vaš brak sigurno neće uspjeti čim vi razmišljate o tome.

Autor: (A. Vr.) – avaz.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close