Pero Gudelj se obratio javnosti: Vidimo se uskoro uz pjesmu i harmoniku

Bosanskohercegovački privrednik iz Viteza Pero Gudelj obratio se javnosti u našoj zemlji otvorenim pismom u kojem naodi da je prvi dio liječenja završen i da se osjeća jako dobro.

Pero Gudelj je 10. augusta na lokalnom putu u mjestu Krčevina kraj Viteza pronađen sa ustrelnom ranom u predjelu glave nakon čega je hitno prebačen na Klinički centar u Sarajevu gdje je liječen u protekla dva mjeseca.

“Trenutno se osjećam jako dobro i sretan sam da vam mogu uputiti nekoliko riječi. Prvi dio mog liječenja na UKCS uspješno je završen zahvaljujući izuzetnoj stručnosti doktora i kompletnog osoblja kojima se iskreno zahvaljujem za sve što su učinili za mene u proteklom periodu. Od iduće sedmice očekuje me nastavak liječenja u toplicama pa se nadam da će i taj dio biti uspješan”, navodi Gudelj na početku pisma.

“Želim reći da sam iskreno dirnut zanimanjem tolikog broja ljudi, od kojih mnoge lično ne poznajem, za moje zdravstveno stanje. Od srca hvala svima vama koji ste svakodnevno pratili informacije o mom zdravlju te u mislima i molitvama bili uz mene. Mnogi prijatelji su uspjeli i da me posjete u bolnici pa ih ovim putem pozdravljam i još jednom zahvaljujem na pažnji. Neki od njih su: predsjednik Federacije Marinko Čavara, vlasnik Violete Petar Čorluka, Senad Hadžifejzović, Neda Ukraden, Hanka Paldum, Josip Pejaković, Marinko Jurčević, Boro Ramljak, Tončo Maros, Mato, Srećo i Željo Šarić, rođaci i prijatelji iz Njemačke i Austrije, gvardijan samostana Guča Gora fra Drago Pranješ Čarli, fra Pero Vrebac iz Bile, časne sestre Milica Šarić iz Sarajeva i Celija Šarić iz Zagreba te mnogi, mnogi drugi”, stoji u pismu.

“Zahvaljujem na posjeti mojim dugogodišnjim poslovnim prijateljima Franji, Anti i Vladi Rajković, Alojzu Mlakiću, Mirku Bobašu, braći Vujević, Franji Franić, Muji Smajiću, a sve ostale koji su također izrazili želju da me posjete, ali čija posjeta zbog zgusnutog rasporeda liječenja nije realizirana, od srca pozdravljam i poručujem; vidimo se uskoro uz pjesmu i harmoniku”, navodi Gudelj.

On se zahvalio i svim radnicima FIS-a, svojoj porodici te Zdravku Ramljaku i Dragici Bonić.

Oslobođenje

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close