Pero Gudelj ima teške povrede glave, ljekari mu se bore za život

VITEZ – Vlasnik FIS-a Pero Gudelj, koji je danas pronađen s povredama glave u mjestu Krčevine kod Viteza, nalazi se u teškom stanju, a ljekari mu se bore za život.

“Pacijent inicijala P. G. (1955.) primljen je na Kliniku urgentne medicine s teškim povredama glave zbog čega je životno ugrožen. Povrede su nanesene vatrenim oružjem. Njegovo stanje je izuzetno teško i nalazi se na Klinici za neurohirurgiju na intenzivnom odjeljenju, gdje mu se ljekari bore za život”, izjavila je za portal Klix.ba glasnogovornica UKCS Muamera Šehić.

Da li se radi o pokušaju samoubistva ili ubistva, zasad nije poznato.

**

Pero Gudelj stigao je u Klinički centar u Sarajevo, potvrdila je za Klix.ba Muamera Šehić, glasnogovornica KCUS-a.
Prema njenim riječima, u toku su ljekarski pregledi nakon kojih će biti poznato više informacija o zdravstvenom stanju ovoga privrednika.

Podsjećamo, on je danas na lokalnom putu u mjestu Krčevina pronađen sa ustrelnom ranom glave.

Kako smo mogli saznati, Gudelj za sada nije životno ugrožen.

**

Pero Gudelj, vlasnik FIS Viteza, ranjen je danas u glavu iz vatrenog oružja, kazali su za portal Radiosarajevo.ba u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona (MUP SBK).Glasnogovornica ovog MUP-a Ljubica Tomašević, Gudelja su pronašli u mjestu Krčevine, nedaleko od FIS-a, kraj njegovog automobila.

Sve se dogodilo oko 13.30, a Gudelj je prebačen u bolnicu Novoj Bili, iz koje ističu da se radi na hitnom prijevozu Gudelja u sarajevsku bolnicu.

* *

Peru Gudelja, vlasnika trgovinskih lanaca FIS iz Viteza, trenutno transportuju za Sarajevo nakon što je danas u mjestu Krčevina kod Viteza ranjen u glavu.

Potvrdio je ovo za Klix.ba i dr. Jovan Raikov, dežurni hirurg u bolnici Dr. fra Mato Nikolić u Novoj Biloj istaknuvši kako je Gudelju po dolasku u bolnicu ukazana pomoć.

No, zbog težine povrede ipak je transportovan za Sarajevo.

Dr. Raikov je kazao kako je ranjeni bio svjestan i komunikativan te da mu je povreda, vjerovatno pištoljem, nanesena u postranični dio glave.

“Po mom mišljenju prognoze su dobre”, kazao je dr. Raikov.
(Vijesti.ba)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close