BiHPolitika

Pejka Medić

Pejka Medić, dan nakon što je jednoglasnom odlukom Upravnog odbora izabrana za novu direktoricu BH Radija 1, svojim objavama na društvenoj mreži Twitter pokazala je da podržava četnike i ratne zločince.

Medić je na svom Twitter profilu objavila fotografiju na kojoj piše “Poklon drugarima s Kosmeta „Kosovojenašaduša”, a u čijem središtu su muškarci koji u rukama drže izrezbareni drveni rad s likovima ratnih zločinaca.

Na slici je lik srpskog generala i komandanta četničkog pokreta Draže Mihailovića, Ratka Mladića, optuženog za genocid, saučesništvo u genocidu i zločine protiv čovječnosti, i Radovana Karadžića, kojeg je Tribunal u Hagu osudio na 40 godina zatvora za genocid u Srebrenici.

pejka-medic-twitter-cetnici
Slika ratnih zločinaca koju je Medić objavila na Twitteru

Osim toga, među objavama Pejke Medić je i fotografija Vojničkog groblja u Bratuncu s natpisom “Ako danas ćutiš o Bratuncu, sutra ne govori o Srebrenici”.

– Ne želim da komentarišem ništa. Trenutno radim, u poslu sam – kazala je kratko Medić.

No, s obzirom na to da je Medić izabrana na osnovu javnog konkursa između više predloženih kandidata, u toku je žalbeni postupak.

Medić je ranije bila uposlenica RTRS-a i direktorica i glavna urednica lokalnog radija u Bosanskoj Gradišci. Završila je studij novinarstva. Rođena je u Jajcu 1980. godine. Dužnost direktora BH Radija 1 do sada je obavljao Milan Trivić, koji je u međuvremenu izabran na funkciju dogradonačelnika Grada Sarajeva.
(Avaz)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close