Patrijarh Irinej : Uvažavati institucije i spustiti tenzije

U Vladičanskom dvoru u Bijeljini održan je sastanak patrijarha srpskog Irineja i članova Svetog arhijerejskog Sinoda sa vodećim političkim predstavnicima Republike Srpske, a protekao je u duhu krilatice “Dogovor kuću gradi”… rečeno je nakon sastanka.

Sastanku su prisustvovali predsjednik Srpske Milorad Dodik, predsjednik republičkog parlamenta Nedeljko Čubrilović, srpski član predsjedništva BiH Mladen Ivanić, i prvi zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić.

Patrijarh Irinej je rekao da su na sastanku dovoljno sagledali sve probleme i načine na koje riješiti te probleme.

Predsjednik Srpske Milorad Dodik je izjavio da se mora češće razgovarati na svim nivoima. Ovo je prilika da naglasimo potrebu za jedinstvom, poručio je Dodik. Pozvao je sve na uzdržano ponašanje i razgovor.

Član Predsjedništva Mladen Ivanić rekao je da ostaje da se neke nejasnoće oko Sporazuma Savjeta ministara i Islamske zajednice definišu.

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić je izjavio da je dogovoreno da se uvažavaju institucije i da se prestaje koristiti jezik koji izaziva tenzije.

Čubrilović je dodao na kraju su svi političari pred patrijarhom bili potpuno otvoreni i da su došli do zaključka da je Republika Srpska važnija od politike.
(Vijesti.ba)

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close