Papin prvi angelus: Bog se ne umara opraštajući (Video)

RIM – Papa Franjo održao je svoj prvi Angelus u nedjelju na trgu svetoga Petra, s prozora svoga apartmana, ispod kojeg je na Trgu svetog Petra bilo 150.000 ljudi. “Dobar dan. Nakon našeg prvog susreta u srijedu (kad je izabran), drago mi je što vas mogu pozdraviti i ovu nedjelju, na dan Gospodnji, na trgu koji je putem medija dobio svjetske dimenzije”, rekao je Papa, a te su riječi dočekane gromkim aplauzom. “Srdačno pozdravljam sve hodočasnike i zahvaljujem na dobrodošlici”, rekao je Papa, uz ovacije mnoštva.

Ponovio je poruku koju izrekao ranije u nedjelju na misi u crkvi svete Ane kako je potrebno opraštati. “Bog se nikad ne umara opraštajući, mi smo ti koji se umorimo tražeći oprost”, rekao je. “On je Otac pun ljubavi, pun milosrđa. Malo milosti mijenja svijet, čini ga pravednijim i toplijim”, kazao je Papa, prenose agencije.

Rekao je i da je ime Franjo izabrao u čast Franje Asiškog jer, između ostaloga, osnažuje njegovu duhovnu vezu sa zemljom iz koje potječe njegova porodica.

Franjo Asiški zaštitnik je Italije, a otac Jorgea Marija Bergoglia je Italijan iz Pijemonta koji je imigrirao u Argentinu. Papina majka također ima italijanske korijene.

“Još jednom vas molim, molite za mene”, rekao je Papa na kraju Angelusa i poručio da svima želi “ugodan nedjeljni ručak”.

U neuobičajenom potezu za jednog Papu, on je spontano napustio teritoriju Vatikana kako bi se pozdravio s vjernicima koji su ga pozdravljali izvan kapija parohije Sveta Ana, javlja CNN.

“Francesco, Francesco!” uzvikivala je masa.

Papa Franjo privukao je veliku pažnju svjetske javnosti kao prvi latinoamerički papa i prvi jezuitski papa u modernim vremenima.

Zvanična misa na kojoj će Franjo biti inauguriran kao biskup Rima i čelnik 1,2 milijarde katolika u svijetu, održat će se u utorak, 19. marta.

Papa je zatražio od vjernika da ne budu brzopleti u osudi drugih zbog njihovih neuspjeha, prenosi Reuters.

On je izjavio da svi ljudi trebaju tražiti Božiju milost, pa čak i oni koji su počinili teške grijehe.

“Bog nikada nije umoran od oprosta, nikada! Mi smo ti koji smo umorni tražeći oprost”, kazao je papa Franjo okupljenim vjernicima.


Fena

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close