PAPA FRANJO HODOČASTI U ASIZ

Papa Franjo će danas, na blagdan sv. Franje Asiškoga, zaštitnika Italije, hodočasti u svečev rodni grad. Papa će krenuti helikopterom iz Vatikana u 7 sati a dolazak u Asiz predviđa se 45 minuta kasnije. U 8 sati će se u centru za rehabilitaciju Istituto Serafico susresti s djecom s poteškoćama u razvoju i bolesnicima. U 9 sati Papa će boraviti u privatnom posjetu svetištu Svetog Damjana, a u 9.30 sati u Biskupskom dvoru susrest će se sa siromasima, Caritasovim štićenicima. Slijede privatni posjet crkvi Svete Marije Velike i gornjoj bazilici Sv. Franje, gdje će se pomoliti na svečevu grobu.
U 11 sati Papa će predvoditi Misu na Trgu sv. Franje, a nakon Misnog slavlja održat će se svečanost prinošenja ulja za zavjetnu svjetiljku svetom Franji.
Popodnevni dio programa počinje u 13 sati ručkom sa siromasima, Caritasovim štićenicima u centru na Trgu Doneggiani u bazilici Sv. Marije Anđeoske. U 14.30 sati na programu je privatni posjet samotištu Carceri i molitva u ćeliji svetog Franje. U 15.15 sati papa Franjo će se susresti sa svećenicima, osobama posvećenog života i članovima pastoralnih vijeća biskupije u katedrali Svetog Rufina. U 16.15 sati posjetit će kriptu u bazilici Svete Klare gdje se čuvaju posmrtni ostaci svetice. Papa će se tom prigodom u tišini pomoliti pred raspelom svetog Damjana. U 17.30 sati Papa će posjetiti crkvicu Porcijunkula u sklopu bazilike Sv. Marije Anđeoske i ondje se zadržati u kraćoj molitvi u tišini. Pola sata kasnije na Trgu ispred bazilike na programu je susret s mladima iz Umbrije. U 18.45 sati papa Franjo će boraviti u privatnom posjetu svetištu Rivotorto. To je ujedno i posljednja točka Papina putovanja. U 19.15 sati Papa će se otputovati helikopterom za Vatikan gdje se očekuje oko 20 sati. (kta/ika)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close