Papa Franjo darovao 50.000.00 € kao potporu ljudima pogođenim poplavama

Sveti Otac je uz molitvu Kraljice neba u nedjelju 18. svibnja, pozvao vjernike na molitvu za ljude u Bosni i Hercegovini i u Srbiji

Apostolska nuncijatura u Bosni i Hercegovini, 28. svibnja 2014. obavijestila je Biskupsku konferenciju Bosne i Hercegovine da je papa Franjo, preko Papinskog vijeća „Cor Unum“ (Jedno srce), darovao 50.000.00 € kao potporu ljudima pogođenim aktualnim poplavama.

U dopisu se podsjeća da je Sveti Otac, uz molitvu Kraljice neba u nedjelju 18. svibnja, pozvao vjernike na molitvu za ljude u Bosni i Hercegovini i u Srbiji sljedećim riječima: „Draga braćo i sestre, u velikim su poplavama uništena velika područja Balkana, posebno na području Srbije i Bosne. Dok Gospodinu povjeravam žrtve te nepogode, želim iskazati svoju osobnu blizinu svima onima koji proživljavaju ove sate tjeskobe i nevolje. Pomolimo se zajedno Gospi za tu braću i sestre, koje je snašla toliko silna nevolja. Zdravo Marijo…“.

Nuncij Pezzuto u pismu nadalje podsjeća da je papa Franjo, u katehezi na općoj audijenciji u srijedu, 21. svibnja uputio sljedeći apel u korist spomenute populacije u Bosni i Hercegovini i u Srbiji: „Ponovno sam u mislima sa stanovništvom Bosne i Hercegovine i Srbije, teško pogođenog poplavama, s izgubljenim ljudskim životima, brojnim izbjeglima i velikim štetama. Stanje se nažalost pogoršalo, zato vas pozivam da se pridružite mojoj molitvi za žrtve i za sve osobe kušane tom nepogodom. Neka ne izostane solidarnosti s tom našom braćom kao ni konkretne potpore međunarodne zajednice. Sve vas pozivam da se molite Gospi za stanovništvo Bosne i Hercegovine i Srbije“.

(kta)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close