-TopSLIDENogometSport

Pao prvi rekord u novoj sezoni “skraćene” Premijer lige!

Otkako se igra u formatu od 12 klubova

Zvanično je počelo peto izdanje “skraćene” Premijer lige, odnosno peta sezona otkako se najveći rang bh. fudbala igra sa 12 klubova. 

Nakon jučerašnje četiri utakmice pao je i prvi rekord. Otkako se Premijer liga igra sa 12 klubova do sada niti jednom uvodni mečevi u sezoni nisu bili efikasni kao jučer.

Naime, na četiri prva susreta postignuto je 12 golova čim je nadmašen rezultat iz sezone 2019/20 kada je također na četiri prva susreta bio dvocifren učinak, ali od 11 golova.

Jučer je Borac sa 6:0 pobijedio Mladost, Željezničar je počastio Velež (3:0) s tri komada, remi (1:1) je viđen na Tušnju između Slobode i Radnika, dok je minimalac (1:0) upisao Zrinjski protiv Olimpika.

Inače, najefikasnije prvo kolo u skraćenom izdanju Premijer lige su bile runde koje su otvorile sezone 2016/17 i 2019/20 kada je postignuto po 15 golova.

Prvo kolo takmičarske godine 2019/20 će biti zatvoreno mečevima Krupa – Sarajevo i Široki Brijeg – Tuzla City. Ukoliko strijelci budu raspoloženi za očekivati je da prvo kolo nove sezone postane i najefikasnije u formatu sa 12 klubova.

Portal SportSport.ba 

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close