NogometSport

Paklen raspored za Velež i Olimpik, ko na kraju ulazi u viši rang?

Prva liga FBiH: Paklen raspored za Velež i Olimpik, ko na kraju ulazi u viši rang?
Do kraja ostalo još sedam kola

Iako se nakon prve polusezone činilo da Velež nema konkurenta za ulazak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine, nekoliko loših rezultata tima iz Mostara, te dobra igra Olimpika donijelu su veliku neizvjesnost u samu završnicu Prve lige FBiH.

Do kraja je ostalo još sedam kola, tačnije sedam “finalnih” utakmica i za jedne i za druge. Ni jedni ni drugi nemaju prava na kiks jer će vjerovatno jedna greška protivnika odlučiti putnika u Premijer ligu.

Velež je u blagoj prednosti, jer nakon jučerašnje pobjede u Jajcu još uvijek čuvaju taj bod prednosti ispred Olimpika. Ipak ni Olimpik se ne predaje, te su i oni jučer sa tri komada ispratili u drugoj polusezoni sjajno Bratstvo.

U narednom kolu obje ekipe bi trebale imati lagan posao. Velež na svom stadionu dočekuje Rudar iz Kaknja koji ne igra baš sjajno ove sezone, dok Olimpik gostuje kod već otpisane Bosne iz Visokog.

Nakon toga, u 25. kolu Olimpik će na svom stadionu ugostiti Čapljinu, te u toj utakmici ne bi trebali imati problema. Sa druge strane Velež u 25. kolu gostuje u Novom Travniku, gdje bi sve osim pobjede Rođenih bilo veliko iznenađenje.

Nešto teže gostovanje Olimpik će imati u 26. kolu kada gostuje u Bihaću kod Jedinstva, ali naravno ako želi u Premijer ligu to je utakmica koja se mora pobijediti. Velež u ovom kolu na svom terenu dočekuje uvijek nezgodnu ekipu Orašja, ali naravno ekipa Veleža je uvijek favorit na svom terenu.

Kolo odluke moglo bi biti 27. kolo, jer obje ekip imaju zahtjevne utakmice, a nešto lakši posao trebao bi imati Olimpik. Oni će tada na svom stadionu dočekati ekipu TOŠK-a koja igra fenomenalno ove sezone i koja je i u Mostaru protiv Veleža pružila sjajnu partiju, ali je na kraju poražena. Sa druge strane Velež u ovom kolu ide na svoje najteže gostovanje do kraja prvenstva, a to je utakmica u Gračanici, gdje Bratstvo kada je motivirano može dobiti svakog, a to su pokazali u prvom dijelu sezone, kada su pobijedili Olimpika.

Velež će nakon Bratstva igrati kod kuće protiv Viteza, dok Olimpik u tom 28. kolu ide u goste Slavenu u Živinice. Nakon toga u 29. kolu Velež gostuje kod Bosne iz Visokog, a Olimpik na svom terenu igra protiv Rudara iz Kaknja.

U posljednjem kolu pehar će biti podignut ili u Mostaru ili u Orašju. Velež posljednju utakmicu ove sezone igra na svom stadionu protiv Igmana, dok Olimpik upravo u tom posljednjem kolu ima svoje najteže gostovanje i to kod Orašja.

Kada se podvuče crta, sigurno je da nas očekuje dosta uzbuđenja u preostalih sedam kola, a putnika u viši rang vjerovatno će odlučiti nijanse i malo sreće.

SportSport

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close