Pad neto prihoda za 26 miliona KM

Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje BiH /UIO/ konstatovao je da je u prva tri mjeseca došlo do povećanja bruto prihoda za sedam miliona KM, dok je kod neto prihoda zabilježen pad za 26 miliona KM, zbog povećanja vraćanja PDV-a u odnosu na prvi kvartal prošle godine.

U pravni odbor zadužio je rukovodstvo Uprave da preduzeme sve zakonske mjere kako bi se povećala naplata prihoda, saopšteno je iz UIO.

Nakon razmatranja zaključaka sa prošle tematske sjednice posvećene ubiranju prihoda i naplati dugovanja, Upravni odbor je zaključio da će biti neophodne i zakonske izmjene, posebno kod naplate akciza na duvan i duvanske prerađevine, te naftne derivate.

Upravni odbor UIO nije danas usvojio odluku o utvrđivanju privremenih koeficijenata za raspodjelu sredstava sa jedinstvenog računa za period april – juni i zaključio da je prije toga neophodno analizirati stanje u oblasti krajnje potrošnje.

Odlučeno je da bude raspišan konkurs za popunu jednog upražnjenog mjesta u Jedinici za krajnju potrošnju iz Federacije BiH, čime bi nakon dužeg vremena, trebala da bude kompletirana ova jedinica, s obzirom da je procedura izbora kandidata iz Republike Srpske ranije završena.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close