Ovog vikenda Offroad Sarajevo 2014

AMK SA-Offroad organizuje “offroad” druženje i takmičenje za Šampionat BiH predstojećeg vikenda 25. i 26. 10. 2014.AMK SA-Offroad organizuje “offroad” druženje i takmičenje 25 i 26 10.2014 prema slijedećem rasporedu:

25.10.2014 (Subota) u terminu 09.00h – 16.00h na padinama Igmana iz pravca Hrasnice (staza koju čini stari ratni put + specijalno pripremljene etape) kao test sposobnosti vozila i vozača za upravljanje u teskim terenskim uslovima, tom prilikom napravljene su dvije klase tzv. “Hard” i tzv “Soft” a to se odnosi na stepen prerade terenaca u odnosu na njihovo originalno i fabričko stanje.

– 26.10.2014 (Nedelja) u terminu 10.00h- 15.00h na lokalitetetu Butmira na poligonu za obuku vozača između Sokolović kolinije i Hrasnice, u samom koritu rijeke Željeznice, takmičari će voziti u iste dvije klase s tim da će ovaj put takmičenje biti pripremljeno kao brzinski ispit ili ispit spretnosti na specijalno pripremljenom terenu.

Organizator očekuje prisustvo preko 50 posada sa cijelog Balkana što potvrđuje atraktivnost naših staza čak i za one najbolje u ovom sportu kako bi se ovdje okušali.

U cilju popularizacije ovog sporta AMK SA-Offroad oragnizuje ovaj vid takmičenja koji predstavlja simbiozu zaljubljenika u automobile i prirodu prvi put u Kantonu Sarajevo. Organizator takmičenja poziva građane da se pridruže ovom istinskom spektaklu i napominje da je ulaz za posjetioce potpuno besplatan i nadaju se da posjeta neće izostati uprkos najavljenoj kiši jer offroad ne bi bio potpun bez teških uslova voznje.

(Klix.ba)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close