Ovo su dobro osmišljene operacije protiv države BiH u režiji SANU-a, a nikakvi spontani protesti socijalno ugroženih

Savez demobilisanih boraca odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995 godine Federacije BiH smatra da su prosvjednici u BiH iskreno i sa puno teških ličnih razloga izašli na ulice opravdano, zahtijevajući poboljšanje cjelokupne ekonomske i socijalne situacije, ali da su svi oni iskorišteni i zloupotrebljeni za neke druge ciljeve, na štetu države BiH i Bošnjaka kao naroda.

-To nisu nikakvi spontani prosvjedi socijalno ugroženih kategorija stanovništva, nego dobro osmišljene operacije protiv države BiH. U ovom slučaju, naručilac je SANU i srbijanska vlada – stoji, između ostalog, u saopćenju.

Kako se dodaje, nije teško između redova nazrijeti namjeru da se rušilačkim i huliganskim odnosom prema institucijama države načini haos i dovede u pitanje temeljna opstojnost države.

Savez demobilisanih boraca Federacije BiH poziva sve bivše pripadnike OS RBiH da sa dostojanstvom budu primjer kako se brani i čuva voljena zemlja. Također, pozivaju organe reda da obezbjede sigurnost i mir za sve građana, kako za njih, tako i za njihovu imovinu.

– Pozivamo one koje bi da ruše i pale, da odu na drugu adresu, jer ovdje nisu dobrodošli. Obranili smo zemlju i sigurnost svojih sestara, majki i djece i od puno jačih neprijatelja – navodi se u saopćenju.

Savez demobilisanih boraca Federacije BiH daje punu podršku opravdanim zahtevima prosvjednika i traži da izvršna i zakonodavna vlast u BiH postupi u skladu sa zakonskim procedurama i ispoštuje zahtjeve građana.

 

(FENA/dh)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close