Ovo se desi kada stranački aktivista izgubi spisak: Glasat će za 100 KM!

Izborna kampanja za opće izbore 2014. godine u Bosni i Hercegovini koja je počela 11. septembra, i trajat će do 11. oktobra u sedam sati, kada počinje izborna šutnja u punom je jeku. Period je to u kojem politički subjekti na zakonom utvrđen način trebaju upoznati birače i javnost sa svojim programom i kandidatima pred opće izbore 12. oktobra.

Svjedoci su smo da nas na različite načine stranke i stranački aktivisti nastoje nagovoriti da glas poklonimo upravo njihovom kandidatu.

Kako se stvari odvijaju na terenu možete se uvjeriti iz zapisa na zaboravljenom listu papira u jednom od sarajevskih domaćinstava kojeg je poslao čitatelj portala “muskiportal”.

Naime, nakon što ga je stranački aktivista, kako nam je ispričao čitatelj, pokušao nagovoriti da glasa za jednu od stranaka, nakon čega ga je ovaj izbacio iz stana, u paničnom bijegu aktivista je ispustio spisak na kojem je prethodno zabilježio stanare koji će i za koga glasati, naravno, neki od njih i pod određenim uvjetima.

Inače, za učešće na općim izborima 12. oktobra ovjereno je 113 političkih subjekata od čega: 65 političkih stranaka, 24 neovisna kandidata i 24 koalicije. Ovjereno je ukupno 735 kandidacijskih listi i 7.748 kandidata od čega 3.276 žena ili 42 posto i 4.472 muškaraca ili 58 posto. Ukupno na razini BiH evidentirano je 3.278.908 birača, a za glasanje izvan BiH registrirano je 42.139 birača.

Autor: (F. Me.) -Avaz

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close