Ovako se pravi novi svjetski poredak: Uzmeš jednu državu i proglasiš je kriminalnom…

Analizirajući zbivanja u savremenom svijetu, politikolozi su prepoznali i objavili šemu po kojoj centri moći mijenjaju sudbine čitavih država i stvaraju nov svjetski poredak – piše nezavisni.hr

 

1. Uzmi jednu državu koju želiš za svoj cilj – i nazovi je kriminalnom državom.

 

2. Podržavaj lokalne teroriste (u toj istoj državi) i govori o njima kao o “borcima za slobodu”.

 

3. Napravi maksimalnu štetu među civilnim stanovništvom – i zahtijevaj što prije međunarodne sankcije i međunarodne snage za intervenciju!

 

4. Kritikuj izbore u toj državi i zahtjevaj kontrolu nad njima. Govori da ti izbori nisu slobodni, da su lažirani i da je tamošnja vlada diktatorska.

 

5. Širi ciljane laži – to se naziva “međunarodni medijski odjek”.

 

6. Konačno umarširaj u tu državu i uspostavi kontrolu nad njom – nazovi to “mirovna misija”, “oslobađanje” ili “humanitarna intervencija”.

 

7. Iznesi sve resurse te države i prisvoji ih – nazovi to “stranim investicijama” i “obnavljanjem” (te iste države).

 

Ovako je još jedna država “oslobođena” i “demokratizovana”. A sada ponavljaj ovaj postupak toliko često dok sve države koje se suprotstavljaju “poslušnosti” ne budu “oslobođene”.

 

Pritom ne treba voditi računa o ljudskim životima (osim o vlastitim), a za propagiranje svog dobročinstva i “istinitog” izvještavanja treba obilno koristiti medije. Kada je misija obavljena, okončaš ovu misiju, pa staviš cijelo svjetsko stanovništvo pred izbor: ili šutite ili ćete doživjeti “sudbinu terorista”.

 

Sada su mir, sloboda i ultimativna sposobnost djelovanja za slobodno imenovane članove jedne svjetske vlade privedene kraju – “za dobrobit cijelog čovječanstva”.

 

(nezavisni.hr)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close