OU „BEDEM“: U srijedu skup podrške narodu Palestine

Poštujući prirodnu želju svakog naroda za mirom, slobodom, pravdom i boljim životom OU „BEDEM“ u srijedu u 18:00 sati na Spomen-obilježju šehida i poginulih boraca organizuje mirni skup podrške narodu Palestine.

Pozivamo sve ljude koji žele slobodu i pravdu i koji podržavaju narod Palestine da se pridruže ovom skupu.

Ističemo značaj podrške braći muslimanima u ovoj zemlji i ovim skupom želimo naglasimo bitnost našeg opredjeljenja da im barem na ovaj način pomognemo i pokažemo svijetu da smo na strani istine i pravde a protiv kršenja ljudskih prava, ubijanja, mučenja…

Cilj ovog skupa je pokazati da narod Palestine nije sam, te da i građani, koji su ne tako davno prošli kroz neviđene zločine, transparentno dižu svoj glas protiv bilo kojeg vida zločina nad nedužnim civilima i djecom.

Na svojoj koži smo osjetili šta znače granate, šta znači stanje kada nema lijekova, kad je glad. To smo dobro osjetili tokom agresije. Upravo se to dešava u Palestini. Nažalost, i to se dešava pred očima cijelog svijeta, međunarodna zajednica do sada ništa značajno nije uradila i mirno posmatra svakodnevne žrtve.

I mi smo prošli kroz strahote kroz koji oni prolaze, i poručimo im da nisu sami i da su pošteni ljudi svijeta uz njih sa porukom „Izdržite, Uzvišeni je s vama, a onaj uz koga je On, nikada neće izgubiti!

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close