OU „BEDEM“: Tribina na temu „Gdje ide ovo naše Moštre?“

Omladinsko udruženje „BEDEM“, KUD „BISER DONJE MOŠTRE“, „Aktiv žena Donje Moštre“ i „Vijeće aktivnih građana Donje Moštre“ u nedjelju, 01.12.2013.g., sa početkom u 19:00 sati u prostorijama OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“ Donje Moštre organizuje tribinu na temu „Gdje ide ovo naše Moštre?“.

Gost predavač je prof. dr. Samir Omanović.

Cilj nam je da svakog građanina upoznamo o njegovoj ulozi u lokalnoj zajednici i time doprinesemo rješavanju problema današnjice ističući činjenicu da iako je Moštre mjesto koje postoji 7000 godina u kontinuitetu, postojanja univerziteta kroz historiju i mjesto u kojem je pisana Povelja Kulina bana danas u krugu OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“  posluje 10 kladionica, kao i mnoštvo ugostiteljskih i trgovačkih objekata u kojima se prodaje alkohol, cigarete, droga, ne zanemarujući ni povećanu pojavu prostitucije i različitih vrsta nasilja nad ženama.

Ne smijemo zaboraviti ni to da se u bližoj prošlosti u Moštru desio masakr i ubistva, kao što ne smijemo zaboraviti ni genocid i agresiju u Bosni Hercegovini.

Pozivamo građane općine Visoko da nam se u nedjelju pridruže kako bismo stvorili zdraviju sredinu za odrastanje budućih generacija na području Moštra.

 

„Koliko je grijeh činiti zlo toliki je grijeh ne boriti se protiv zla“.

 

.                                                 OU „BEDEM“

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close