Otvoreno Svjetsko juniorsko prvenstvo u rukometu

Svečanom ceremonijom u Olimpijskoj dvorani Zetra u Sarajevu počelo je Svjetsko juniorsko prvenstvo u rukometu za muškarce.

Ceremonija otvaranja počela je defileom zastava zemalja učesnica, a zatim je intonirana himna Bosne i Hercegovine.

U obraćanju prisutnima predsjednik Rukometnog saveza BiH Zdravko Miličević takmičarima i gostima je poželio ugodan boravak u BiH i zahvalio svima koji su dali doprinos da se ovo svjetsko prvenstvo održi u BiH.

“Ovo je put ka ostvarenje našeg sna, a naš san je organiziranje svjetskog prvenstva za seniore 2017. i 2019. godine”, rekao je Miličević.

Juniorsko prvenstvo će trajati od 17. do 28. jula u BiH, a uz glavni grad Sarajevo, domaćini utakmica će biti i Banja Luka, Zenica i Ljubuški.

Na prvenstvu će nastupiti 24 juniorske reprezentacije svijeta, a u grupi sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine nalaze se mlade reprezentacije Argentine, Konga, Slovenije, Mađarske i Južne Koreje. Na svjetskom prvenstvu će nastupiti i reprezentacije Srbije i Hrvatske.

U okviru 1. kola Svjetskog juniorskog prvenstva u rukometu danas su odigrane prve dvije utakmice u četiri grupe, a treći i posljednji grupni susreti prvog kola su počeli u 21 sat. U Olimpijskoj dvorani Zetra u toku je utakmica između juniorskih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Južne Koreje.

U grupnoj fazi takmičenja ulaz za sve utakmice u četiri grada bit će besplatan. Od osmine finala uvodi se naplaćivanje ulaznica.

Gledaoci će imati priliku da kupe paket ulaznica za sve utakmice osmine finala, četvrtfinale, polufinale i finale po jednistvenoj cijeni od 45 KM. Cijena pojedinačnih ulaznica za utakmice osmine i četvrtfinala iznost će 10 KM, za polufinale 15 i finale 20 KM.

AA

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close