“Otvorena nova stranica zajedničke budućnosti sa BiH”

U septembru će biti održana zajednička sjednica vlada Srbije i BiH, rekao je predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare nakon sastanka s članovima Predsjedništva BiH.

On je naveo da je otvorena nova stranica zajedničke budućnosti, i da je bilo riječi o konkretnim projektima – izgradnji infrastrukture, namjenskoj industriji, energetike i turizma.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović je ponovio zalaganje za gledanje u budućnosti i prepoznavanje dobrosusjedstva.

– Jedanaest dana nakon Srebrenice pričamo o mnogo drugačijim temama. Vjerujem da ćemo već sutra u Predsjedništvu BiH raspraviti današnju posetu i pozvati predsednika Tomislava Nikolića da u oktobru podseti BiH – rekao je Čović.

On je zahvalio na pozivu premijeru Vučiću i ocijenio da je sama posjeta bila izuzetno dobar potez.

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa predsjedavajućim i članovima Predsedništva BiH Draganom Čovićem, Mladenom Ivanićem i Bakirom Izetbegovićem. Članovi Predsedništva su stigli pred Palatu Srbija gde su svečano dočekani.

U delegaciji koja je dočekala članove Predsjedništva su bili članovi Vlade Zorana Mihajlović, Rasim Ljajić, Aleksandar Antić, Nebojša Stefanović…

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close