Osman Građan : U ovoj godini imam visoke ambicije

Podijeljene su nagrade za najbolje sportiste na području  Općine Visoko u 2012. godini..

Najbolji senior i to drugu godinu zaredom je član Karate kluba “Visoko”, Osman Građan . Osmana smo ugostili u našem studiju .

Osvojili ste najvažniju nagradu koju jedan sportista u gradu može osvojiti. Da li ste očekiivali da budete izabrani za najboljeg sportistu Visokog ?

“Iza mene je ostala jedna od najtežih i po obimu posla najradnijih godina, obzirom da sam imao i Evropsko prvenstvo, kao i Balkansko prvenstvo. Morao sam čitavu godini raditi da tempiram formu za ta dva važnija takmičenja. Uspio sam da osvojim ono što sam i zamisliio. Ove godine se nije odstupalo od toga, ponovo sam nagrađen i to mi je kruna za moj prošlogodišnji rad “.

Možete li podsjetiti slušatelje Q Radija koja sve takmičenja ste osvojili u, za Vas uspješnoj, 2012 godini ?

“Posljednjih godina malo manje učestvujem na turnirima u BiH. Uglavnom odradim dvo do tri takmičenja. Na to se doda Balkansko ili Evropsko prvenstvo. Prije sam imao jedno ili dva takmičenja u mjesecu što mi je oduzimalo dosta snage i sputavalo sa godišnjeg plana za veće takmičenja.

Prošlu i pretprošlu godinu bio sam na dva manja takmičenja u BiH, nakon čega je uslijedilo Evropsko prvenstvo u Poljskoj gdje sam osvojio 1.mjesto u polu-teškoj kategoriji, nakon toga sam se takmičio u apsolutnoj kategoriji. Tu sam osvojio 3.mjesto . To 3.mjesto u apsolutnoj kategoriji mi više znači nego ovo 1.mjesto. Ubuduće ću više raditi na mojoj fizičkoj spremi, a sve u cilju bolje pripreme za te “teškaše” koji me očekuku u najtežoj kategoriji”

Mimo ove dvije medalje na Evropskom prvenstvu učestvovao sam i na prvenstvu Balkana u Srbiji, tu sam osvojio 1.mjesto.

Koja Vas takmičenja očekuju u 2013 godini. Da li ćete nastupiti na svim ili ćete neka takmičenja i propuštati ?

“Moj glavni cilj je Evrospko prvenstvo koje se održava krajem maja u Češkoj Republici, a do tada ću imati nekoliko probnih mečeva i takmičenja na kojima ću tempirati formu. Jedan turnir će biti u Sloveniji i to Međunarodni turnir  na kojem će nastupiti takmičari iz Slovenije, Njemačke i još nekih evropskih zemalja,a nakon toga ide Evropsko prvenstvo u Češkoj Republici i moj lov na novo zlato ”

Vi ste pored Vaših mnogobrojnih obaveza i  trener u KK “Visoko” . Ove godine su i novi upisi u klub ?

“Tačno, naš cilj je da sklonimo omladinu sa ulice, a jedan od boljih načina za to je svakako sport. I ove godine KK”Visoko” organizuje upis. Ponedjeljkom i srijedom  početnici treniraju od 18:30h u sali  OŠ “Kulin ban” Visoko. Pozivam sve zainteresovane da dođu i nastave našu dugu tradiciju”- rekao je Osman  i na kraju  razgovora  dodao :

” Želim se zahvaliti svima koji su bili uz mene, jer bez podrške svog trenera i kluba ove uspjehe bilo bi teže postići a hvala i Radiju Q  što pratite mene i rad našeg kluba kao i Karate reprezentacije BiH”.

radioq.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close