OŠ “Kulin ban” dobila vrijednu donaciju

Nastavlja se dugogodišnja saradnja države Austrije i OŠ “Kulin-ban” Visoko.  To se pokazalo i danas kada je austrijska vojska ,koja se nalazi u BiH, donirala ovoj školi ukupno 10.000 eura. Donaciju je uručio general Robert Brieger, koji svojim izgledom neodoljivo podsjeća i na poznatog glumca Ričarda Gira u čemu su se složili mnogobrojni gosti na današnjoj  priredbi, koju su u znak zahvalnosti pripremili učenici zajedno sa nastavnicima ove škole.

Vrlo prijatan gospodin Brieger je rekao da veza između Austrije i BiH datira još iz 90-tih godina i samo je pokazatelj da ova država nikad neće zaboraviti Bosnu i Hercegovinu ,koja je puno propatila u prošlosti , a posebno neće zaboraviti OŠ “Kulin-ban” za koju je emotivno vezana još od same izgradnje škole od strane Austro-Ugarske.

Sa tim se složio i direktor škole gospodin Ramiz Brkić koji je mnogobrojnim novinarima rekao :

” Ova donacija je nastavak naše uspješne saradnje . Oni su uložili, uključujući razne humanitarne donacije,  oko milion KM maraka u adaptaciju ove škole. Ovaj put, od ovog novca, mi smo odlučili da iz sigurnosnih razloga uradimo krovnu konstrukciju .Kao što ste mogli vidjeti taj dio krova se ozbiljno počeo urušavati i morali smo hitno reagovati zbog bezbjednosti naših učenika.

Zahvaljujući ovim radovima voda se više ne može slijevati niz školu. Sljedeći projekat je izolacija oko škole, podovi i rasvjeta, tako da vjerujem da će nakon tih radova škola izgledati puno ljepše ” kaže direktor Ramiz Brkić

radioq

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close