Oružane snage BiH na Mliječnom putu Emira Kusturice: Vojnici, topovi, prage, haubice pod Nemanjinom komandom

Operativna komanda Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OSBiH), Komanda za podršku u OSBiH, svojim je kamionima TAM 150 (komada dva), tri protivavionska topa M55, tri puškomitraljeza M60, četiri bromwinga 12,7 mm, dvije haubice 105 mm, dva minobacača 120 mm, dvije prage, te stručnim osobljem odlučila pomoći snimanje filma “Na mliječnom putu”, čija je prva klapa, sve u režiji Emira Kusturice, pala juna ove godine.

(Oslobođenje)

Glavnu žensku ulogu u ovom filmu proslavljenog Sarajlije i Emira i Nemanje, igra Monika Beluči, koja, kako je objasnio režiser Kusturica, nije imala nikakvih posebnih zahtjeva u odnosu na ostale glumce.

No, zahtjeva je imala organizacija, firma ili šta već, Mliječni put d.o.o. iz Trebinja koja je za pomoć zamolila OSBiH. Kako u ovoj firmi sve rješavaju naredbama, tako su i 9. augusta ove godine naredili (naredba 16-05-50-93-477/13) da se kamioni i naoružanje stave na raspolaganje ekipi filma radnog naziva “Na mliječnom putu”.

Kamioni će se koristiti za prevoz opreme za snimanje filma u vremenu od 10. do 14. augusta na području Zelengore, kod Orlovskih jezera, i od 5. do 14. septembra ove godine na području Čemerno – Lebeški kuk.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close