Općinska načelnica upriličila prijem za Naidu Dedić

Od 13. do 21. jula glavni grad Kazahstana Astana, ugostit će mlade fizičare iz cijelog svijeta. Među kandidate iz 80-ak država plasirala se i Naida Dedić, učenica trećeg razreda Gimnazije Visoko.
Tom prilikom načelnica Općine Visoko upriličila je prijem za učesnicu Međunarodne olimpijade iz fizike.

Načelnica je kazala da plasman na Međunarodnu olimpijadu znači dostići visok rang znanja i to radom, trudom i odricanjem.

– Ovaj rezultat neka bude primjer svima kako se može postići mnogo uprkos skromnim uvjetima za rad, a novčana nagrada koju ti u ime Općine uručujem neka bude pokazatelj da Općina Visoko prati sve uspjehe naše mladeži, naglasila je načelnica.

Naida Dedić se zahvalila i rekla da će takmičenje trajati sedam dana, a da je očekuje praktičan rad u laboratoriji, te pismeni test koji će trajati pet sati.

-Imat ću sjajnu priliku da znanje suprotstavim kolegama koji vole fiziku kao ja a preostalo vrijeme do odlaska pripremam se u Sarajevu pogotovo što se tiče izučavanja eksperimentalnih dijelova, koji su veoma bitni, s obzirom da se u srednjim školama, eksperimentalna izučavanja još uvijek slabo koriste, rekla je Naida Dedić.

 

Press Općine Visoko

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close