Općina Visoko pristupa GOLD projektu

Danas je u Maloj sali Općine Visoko Općinska načelnica sa saradnicima održala sastanak s direktorom projekta GOLD gospodinom Mark T.McCord i ekspertima USAID-a i SIDA-e za Lokalni ekonomski razvoj.

Tema sastanka bile su mogućnosti pristupanja općine Visoko GOLD projektu.

Naime, Općina Visoko je na adresu USAID BiH i SIDA BiH početkom januara 2014.godine uputila pismo namjere kojim smo iskazali zainteresiranost za pristupanje projektu «GOLD – Growth- Oriented Local Development Program» koji zajednički implementiraju USAID-Američka agencija za međunarodni razvoj i SIDA- Švedska razvojna agencija.

Na osnovu upućenog pisma namjere direktor GOLD projekta s najbližim saradnicima najavio je sastanak u Općini Visoko sa željom da analizira i razmotri mogućnosti ulaska općine Visoko GOLD projektu.

Nakon kraćih prezentacija razvojnih mogućnosti općine Visoko i upoznavanja predstavnika GOLD projekta s konkretnim projektnim rješenjima i vizijom razvoja općine Visoko, zadovoljstvo nam je informisati javnost da će Visoko biti jedna od općina s kojom će USAID i SIDA potpisati Memorandum o razumijevanju i na taj način biti uvrštena s još još 47 jedinica lokalne samouprave u BiH u projekat unapređenja Lokalnog razvoja GOLD.

Cilj GOLD projekta jeste stvaranje novih radnih mjesta putem integrisanog i sveobuhvatnog planiranja Lokalnog ekonomskog razvoja u općinama.

Projekat GOLD ima namjenu da poveća nivo ekonomskih aktivnosti u lokalnim zajednicama BiH i provodit će se sljedećih 5 godina.

Press Općine Visoko

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close