Općine BiHPolitikaVisoko

Općina Visoko među 10 najrazvijenijih općina u FBiH

Prema zvaničnim podacima Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, općina Visoko je uvrštena među 10 najrazvijenijih općina u FBiH, u kojima je zaposlenost najviše porasla u periodu od 31.03.2015. do 30.06.2017. godine.

U protekle dvije godine u Visokom su zaposlene 1.094 osobe, a ovaj statistički podatak je još jedan u nizu dokaza da Visoko svakodnevno jača svoj privredni i infrastrukturni potencijal, te nastavlja sa kreiranjem boljeg životnog ambijenta, bez obzira na opstrukcije, sa kojima se lokalne vlasti susreću.

Statistika Visoko Za Web

Strateško opredjeljenje lokalne vlasti, predvođene Općinskom načelnicom mr.sci. Amrom Babić, je poboljšanje životnih uslova svih građana na području općine Visoko, što osim novih radnih mjesta, podrazumijeva borbu sa još mnoštvom izazova, koje u narednom periodu treba otkloniti, kako bi stanovnici živjeli u jednakopravnim uslovima.

Općina Visoko je dinamična i perspektivna sredina, koja je u proteklom periodu postala veliko gradilište i nastavlja trend modernizacije u skladu sa evropskim standardima s ciljem rješavanja problema sa kojima se Visočani susreću.

Fokus je na daljoj izgradnji infrastrukture, te na realizaciji projekta vodosnabdijevanja, koji će riješiti najosnovnija životna pitanja naših sugrađana i omogućiti viši kvalitet života i rada u Visokom.

Podsjetimo i na prošlogodišnje usvajanje Strategije razvoja za period 2015.-2021. godina, čime su se stvorili uvjeti za kvalitetan razvoj i jačanje lokalne privrede, te privlačenje stranih investicija, a realizacijom ove Strategije, Visoko bi trebalo postati i nezaobilazan privredno-ekološko-turistički centar.

Lokalna vlast svakodnevno nastavlja sa politikom stvaranja prijatelja i  konkretnim projektima šalje poruku da su još bolji dani ispred Visokog, te da treba istrajati u realizaciji zacrtanih ciljeva i Visoko učvrstiti na tabeli najnaprednijih općina u Bosni i Hercegovini.

 

Press Općine Visoko

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close