-TopSLIDEKultura življenjaLifestyle

Općina Vareš iduće sedmice organizuje prvi “Vareš Fest”

OPĆINA VAREŠ IDUĆE SEDMICE ORGANIZIRA PRVI «VAREŠ FEST»

Iduće sedmice, tačnije u utorak 5. marta/ožujka, sa početkom u 14,00 sati na prostoru Gradske pijace u Varešu bit će održan prvi «Vareš Fest» na kojem će sudjelovati mnogobrojna kulturno – umjetnička društva i udruženja, sa puno muzike, odlične hrane i zabave. Organizator je Općina Vareš uz svesrdnu podršku kompanije Adriatic Metals.

Priređen je izuzetno zanimljiv i bogat program za što su se pobrinuli između ostalih Cvjećara Palma, UD Strica-Zaruđe (hrana), Kovačija Vijačkić, UD Izvorno Vareško, Udruženje žene Stupnog Dola (hrana), UD Polen Vareš, Eko farma Duboštica, UD Zvijezda Vareš (hrana), OR. Lika Vareš, Kovačija Stjepeljka, Fondacija Adriatic, MSŠ Nordbat 2, Domaćinstvo Ibrišimović Mijakovići (hrana).

Kao posebnost «Vareš Festa» bit će i Adriatic Metals kutak u kojem će se uz jela bosanske kuhinje nuditi hrana iz krajeva svijeta iz kojih dolaze radnici ove kompanije. Tako će se u ponudi naći delicije 13 nacionalnih jela kuhinja Ujedinjenog Kraljevstva, Australije, Rumunije, Francuske, Grčke, itd.

– Prvim “Vareš Festom” želimo zajedno sa našim građanima i gostima proslaviti pobjedu života u Varešu, a namjera nam je da to postane tradicija. Prije nekoliko mjeseci dočekali smo da doživimo otvorenje rekonstruirane pruge Vareš – Podlugovi. Uskoro ćemo svjedočiti još jednom ogromnom uspjehu svih nas, od kojeg će korist imati ne samo Vareš već i cijela Bosna i Hercegovina – otvaranju Rudnika  srebra, cinka i olova “Rupice” u Varešu. Prije toga vidjeli smo kako se u našem gradu osnivaju i šire vrtići, kako se rađaju djeca, otvaraju zanatske radnje, pokreću firme, kako se vraćaju ljudi sa svojim porodicama. Vareš je u posljednjih nekoliko godina doživio ekonomski procvat i društveni napredak u svakom pogledu. Ulaže se u obrazovanje, uče se strani jezici, obrazuju se i odgajaju nove generacije koje će živjeti u svome Varešu i svojoj domovini Bosni i Hercegovini. Ništa se od toga ne bi dogodilo da nije Adriatic Metals odlučio investirati u Vareš. Pa zar to nije dovoljan razlog da podijelimo našu radost sa našim narodom, prijateljima i svima onima koji će biti taj dan s nama”, navodi se u saopćenju za medije Općine Vareš.

Ovom prilikom Općina Vareš poziva sve građane Vareša, ali i susjednih općina, kao i sve one koji to žele, “da dođu taj dan u Vareš i budu naši gosti”.

Dobro došli!

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close