Općine BiHPolitikaVisoko

OO BPS Sefer Halilović: Saopštenje za javnost

Saopštenje za javnost

OO BPS Sefer Halilović Visoko u povodu najavljene 40. sjednice Općinskog vijeća Visoko, a koja se pokušava politizirati i koristiti u predizborne svrhe, poziva sve političke aktere u Visokom kao i javno mnijenje da prestanemo sa takvom političkom praksom.

Aktuelna izvršna i zakonodavna vlast u Visokom, sve projekte pa i kreditno zaduženje kod EBRDE-a za projekt vodosnabdjevanja, zajedno su realizirali uz sve proceduralne procese, tako da “plitko pamćenje” ili retroaktivna pamet nisu produkt nekih novih nepoznatih činjenica – prije će biti klasičan primjer politikanstva u svrhu predstojećih Lokalnih izbora 2016. godine.

 

Razočarava činjenica da visočka SDA, svojom retroaktivnom pameću ne samo da se poigrava sa ovdašnjim građanima, već oponira vlastotoj političkoj vertikali – hijerarhiji. Svi nivoi vlasti su u procesu potencijalnog kreditnog zaduženja kod EBRDE-a dali saglasnost na ovaj projekt .
Da li OO SDA Visoko želi da nam poruči da se “predomišlja” u odnosu na vlastitu  dosadašnju podršku ovom projektu i da osporava podršku viših nivoa vlasti ovom projektu?

 

Posebno  nas iznenađuje da su se i ostale stranke (A-sda, SBB, SDP) priklonile SDA stranci u opstrukciji tako značajnog projekta iako je svima jasno da je ovaj projekat konačno rješenje vodosnabdjevanja područja Gračanice, Kula Banjera ,Moštra.

 

OO BPS Sefer Halilović, hoće da vjeruje da to nije tako. Pozivamo sve  političke  aktere koji participraju u odlučivanju da pokažu dosljednost u vlastitim politikama, a ovom projektu smo dali sve prethodne saglasnoti i podršku.

 

Sektor za komunikaciju

OO BPS Sefer Halilović Visoko

 

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close