On je jedini YouTuber sa više od 10 milijardi pregleda!

Bravo! Svaka čast! Ljudi, ovo nije mala stvar. Nije mala stvar imati više od 10,000,000,000 (10 milijardi) klikova na YouTube kanalu. Riječ je o YouTuberu PewDiePie.

Svaka 24 sata dobije oko 10,000 subscribera (pretplatnika) i skoro 10 miliona klikova. Njegovu oficijalnu web stranicu možete pogledati ovdje. Naime, PewDiePie se bavi snimanjem gameplaya (igranjem igara) i uz to komentariše video igre na njegov način koji je privukao eto toliko klikova. Njegovo pravo ime je Felix Arvid Ulf Kjellberg, ima 25 godina i iz Švedske je. Na njegovom YouTube kanalu piše da je član od 2010. godine što nam govori da je on tada imao samo 20 godina i da je za kratko vrijeme uspio osvojiti čitav YouTube.

YouTube je spominjao da veliki broj djece koja posjete ovaj servis uđu samo da bi njega gledala. Felix je za 5 godina rada na svom YouTube kanalu uspio osvojiti skoro 40 miliona pretplatnika i time je prvi čovjek na ovom servisu a da ima toliko subscribera. Osim toga kao što smo već rekli, ima više od 10 milijardi klikova na svojih skoro 2,500 hiljade videozapisa. Vrlo je aktivan na svom kanalu i njegov najpopularniji video ima skoro 70 miliona klikova u ovom trenutku.

Vidite, nije sve u video spotovima, pjevači nisu prvi niti glumci, nego komentator igrica. Napomenimo da je PewDiePie prošle godine zaradio od svog posla na YouTubeu skoro 8 miliona dolara, što znači da je njegova mjesečna plata oko 650.000 hiljada dolara. Ovdje se nalazi oficijalni YouTube kanal od PewDiePie. On je čitava firma! Pratite li vi PewDiePie?

Autor: Haris Aščalić

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close