Olimpijski komitet BiH slavi 20 godina članstva u MOK-u

Olimpijski komitet BiH (OK BiH) danas će proslaviti 20 godina od prijema u Olimpijsku porodicu Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK).

Proslava će biti održana uz učešće gostiju iz Međunarodnog olimpijskog komiteta, Evropskog olimpijskog komiteta Olimpijske solidarnosti, zemalja regiona i predstavnika Olimpijskog komiteta BiH.

Ceremoniji obilježavanja godišnjice, koja će biti održana u 18.30 sati u prostorijama Olimpijskog komiteta (Alipašina bb, Olimpijska dvorana Zetra), predhodit će konferencija za medije sa početkom u 17.30 sati, saopćeno je iz OK BiH.

Gosti na konferenciji za medije će biti: predsjednik Evropskog olimpijskog komiteta Patrick Hickey, generalni sekretar Evropskog olimpijskog komiteta Rafaele Pagnozzi, direktor Olimpijske solidarnosti Međunarodnog olimpijskog komiteta Pere Miro, te predstavnici olimpijskih komiteta zemalja regiona i BiH.

Olimpijski komitet BiH je osnovan 4. juna 1992. godine. Nakon osnivanja i prvog nastupa sportista iz BiH na olimpijskim igrama u Barceloni 1992. godine, uslijedilo je i zvanično priznanje Međunarodnog olimpijskog komiteta koji je Odluku o prijemu OK BiH donio na zasjedanju Izvršnog komiteta u Monaku 24. septembra 1993. godine.

Fena

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close