Olimpic iz Sarajeva odlazi u Tuzlu na spajanje sa Slobodom

_U posljednje vrijeme provlačila se informacija da bi moglo doći do spajanja Olimpica i Slobode. Jedan od tuzlanskih portala prije nekoliko dana je objavio intervju sa Nijazom Gracićem, predsjednikom Olimpica, u kojem je prvi čovjek Vukova potvrdio te navode._
“Nije to špekulacija, istina je. Pitajte ljude iz Općine Tuzla, oni će vam vjerojatno reći više od mene. Sloboda i Tuzla imaju nešto što ja sa Olimpicom vjerojatno nikad neću imati i to mi treba, dok se sa druge strane Sloboda nalazi u teškoj situaciji i teško da će se kada osloboditi duga koji ima, tako da mislim da je u ovom trenutku najbolja stvar za obje strane”, rekao je Gracić za bportal.

U cilju da se potvrde pisanja tuzlanskog medija kontaktirani su ljude s Otoke. Prvi broj koji je pozvan bio je Nermina Demirovića, direktora Olimpica, a on je za SCsport rekao: “Ne bih sada govorio o tome. Nemam komentara”. Nakon toga je kontaktiran prvi čovjeka Vukova, Gracić. “Otom – potom. Jesam li i ja bez komentara? Da”, rekao je predsjednik Olimpica.

Prije nekoliko dana krenula je priča o spajanju nogometnih klubova Olimpica i Sarajeva. Forumi bruje o tome. Vukovi s Otoke nemaju navijače, a tuzlanski velikan u velikim je financijskim problemima, pa se tako ovaj potez čini veoma dobrim i za jedne i za druge.

Pesimista, naravno kao uvijek, ima, ali ne veliki broj. Čitajući forume i neke komentare na društvenoj mreži Facebook, čini se da u gradu soli vlada veliki optimizam. Počelo se već pričati o potencijalnom novom imenu.

“Ukoliko se ovo ostvari, dobili bi novog prvaka BiH”, “Aferim Graciću. Samo dobro zasučite rukave. Red, rad i disciplina i put u Europu”, “Dobijamo užasno jaku Slobodu sa Gracićem Nijazom. Kreće izgradnja istične tribine, s kojom ćemo imati već oko 16 000 mjesta!”, samo su neki od komentara, prenosi SCsport.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close