Okupljanje rukometne reprezentacije BiH u Sarajevu

Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupit će se u četvrtak u Sarajevu, gdje će se pripremati za nastavak kvalifikacija za nastup na svjetskom prvenstvu 2015. godine u Kataru. Najbolji bh. rukometaši će u periodu od 2. do 12. januara 2014. godine igrati četiri preostala susreta kvalifikacija.

Dvomeč sa Latvijom bit će odigran 2. januara u Vitezu i 5. januara u gostima u Dobeleu, 8. januara ekipa BiH u Vitezu dočekuje Estoniju, dok posljednji kvalifikacioni susret 12. januara BiH gostuje u Mafri protiv selekcije Portugala.

Izabranici selektora Dragana Markovića sa dvije pobjede, nad Estonijom (29:26) i Portugalom (31:29), dijele prvo mjesto u Petoj grupi s Latvijom, koja je također zabilježila dvije pobjede. Pobjednik grupe izborit će nastup u dodatnim kvalifikacijama (baražu).

Selektor Marković je za predstojeće susrete pozvao sljedećih 20 igrača:

Nebojša Grahovac, Benjamin Burić, Peđa Dejanović, Alen Ovčina, Vedran Delić, Mirsad Terzić, Duško Čelica, Ivan Milas, Nikola Prce, Faruk Halilbegović, Ivan Karačić, Boris Bečirović, Marko Panić, Kosta Savić, Dejan Malinović, Faruk Vražalić, Muhamed Zulfić, Vladimir Vranješ, Senjamin Burić i Muhamed Toromanović.

www.magazinplus.eu – FENA

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close