Okupili se kadeti BiH uoči IV. memorijalnom turniru „Josip Katalinski Škija“

Jučer su se u hotelu „Park“ u Vogošći okupili kadetski reprezentativci BiH koji će ovog vikenda učestvovati na IV. memorijalnom turniru „Josip Katalinski Škija“ i već su na stadionu Mladosti u Župči odradili jedan trening.

„Ovaj turnir nam uvijek dobro dođe jer u tom periodu praktično preuzimamo igrače iz „U-15“ selekcije koju selektira Zoran Erbez, te moram naglasiti da je kod prethodne dvije generacije napravio odličan posao. Rezultati su najbolji pokazatelj toga jer smo dva puta igrali u Elitnom krugu kvalifikacija i bili jako blizu plasmana na EP“, rekao je selektor Sakib Malkočević i dodao:

„Međutim, moramo naglasiti da je ovo tek upoznavanje ekipe. Pred nama su prve utakmice sa jednim treningom, ali imaćemo dovoljno vremena da se upoznamo. I pored toga mi imamo obavezu da se što bolje pokažemo na turniru koji nosi ime jedne od najvećih fudbalskih legendi sa ovih prostora.“

Naši kadeti će se danas u 11 sati na stadionu „Hakija Mršo“ u Vogošći u polufinalu turnira sastati sa selekcijom Grada Beograda. Na istom terenu će biti odigran i drugi polufinalni meč između Crne Gore i selekcije Grada Sarajeva i Istočnog Sarajeva.

www.magazinplus.eu – NS BiH

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close