Ostali sportoviSport

Okončano državno prvenstvo u stonom tenisu, učestvovalo stotinu takmičara

Dvadeset i četvrto državno pojedinačno prvenstvo u stonom tenisu održano je 4. i 5. marta u dvorani Osnovne škole “Suljo Čilić” Jablanica.

Na državnom prvenstvu sudjelovao je oko stotinu takmičara i takmičarki iz cijele Bosne i Hercegovine, a takmičili su se u nekoliko kategorija.

U kategoriji mix dubl prvo mjesto pripalo je Konjić Edinu i Hadžiahmetović Emini, dok su drugoplasirani bili Čizmić Dino i Mulalić Nedžima, a trećeplasirani Bobaš Ivan i Kovač A.

Najbolji u seniorskoj muškoj kategoriji bio je Bobaš Ivan, dok je drugo mjesto pripalo Miličević Srđanu. Treće mjesto podijelili su Vučijak Marko i Aličić Amir.

Od seniorki najbolja je bila Hadžiahmetović Emina, a drugo mjesto osvojila je Milojica Sanji. Treća mjesta zauzeli su Šehić Elda i Marković Snežana.

Pored spomenutih, odigrani su i mečevi u kategoriji seniori i seniorke dubl.

U kategoriji seniori dubl najbolji su bili Rizvanović A. i Marković D. Drugoplasirani su bili Matković L. i Vučjak M., dok su treće mjesto zauzeli Gutić E. i Hanić M., te Konjić E. i Dizdarević M.

Od seniorki u dubl kategoriji prvo mjesto pripalo je Hadžiahmetović E. i Baškarad I., a drugoplasirani su bili Marković S. i Šehić E. Dva treća mjesta zauzeli su Kovač A. i Silić A., te Hasečić A. i Knezović I.

Vladimir Ivanek, selektor muške stonotenske reprezentacije Bosne i Hercegovine, kazao je u izjavi za Fenu kako je organizacija bila na vrhunskom nivou, počevši od dvorane pa do samog rasporeda igranja.

– U muškoj konkurenciji je nastupilo oko 70 takmičara, koji su kroz kvalifikacije izborili učešće u finalnom dijelu. Jedno veliko iznenađenje je bilo što je jedan od favorita ovog državnog prvenstva Edin Konjić, ispao već u prvom kolu –  kazao je Ivanek.

Dodao je kako se na ovom državnom prvenstvu moglo primijetiti da, uz stare igrače dolazi i dosta mladih igrača, iz čega se, po njegovim riječima, može zaključiti kako stoni tenis ide uzlaznom putanjom, no da je za sada teško prognozirati perspektivu stonog tenisa u Bosni i Hercegovini.

– Stanje sa novcem je jako komplicirano. Nekada se ode na prvenstvo a nekada ne. Ali broj klubova se polako širi i tu smo zadovoljni. Naravno, treba još dosta rada da bi sve to došlo na jedan odgovarajući nivo – naglasio je Ivanek.

Što se tiče budućih planova stonoteniske reprezentacije BiH, Ivanek je kazao kako ih u mjesecu aprilu očekuje baraž meč, koji će biti održan u Irskoj.

– Kroz ta tri meča, trebali bismo da izborimo nastup na sljedećem prvenstvu Evrope, koje će biti održano u Luksemburgu – zaključio je selektor muške stonoteniske reprezentacije BiH Vladimir Ivanek.

scsport.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close