Oduševljena BiH: 23-godišnja Australka putuje svijetom i zarađuje

Mnogi od nas sanjaju o trajnom godišnjem u nepoznatim dalekim zemljama, a Australka Brooke Saward jedna je od onih koji žive taj san.

Autor: klix.ba

Od januara prošle godine ova 23-godišnjakinja stalno putuje. Obilazeći svijet uspjela je napraviti unosan posao, prenosi Klix.

Kada je diplomirala prošle godine kupila je jednosmjernu kartu za London. Od tada se nije osvrtala i posjetila je skoro 50 zemalja na šest kontinenata, i to uglavnom sama.

“Ranije sam sve planirala i znala sam šta ću raditi tri-četiri mjeseca unaprijed, stoga sam odlučila da ove godine ništa ne planiram i zaista je uzbudljivo ne znati gdje ćete biti sljedeći dan”, kazala je ona.

Fotografije sa svojih putovanja postavlja na Instagram, a piše i blog World of Wanderlust koji mjesečno ima 950.000 posjeta.

Polovinu putovanja sama finansira, dok za drugu polovinu novac osiguravaju turističke zajednice, hoteli i kompanije koje je pozovu sa zahtjevom da piše o njima na svom blogu i društvenim mrežama.

Na put je krenula sa ušteđevinom, no ubrzo je shvatila da ostaje bez novca, te je počela prodavati reklamni prostor na blogu, i ide joj odlično.

Napisala je i nekoliko e-knjiga koje joj takođe donose zaradu. Vidjela je i obišla brojne istorijske znamenitosti i iskusila različite avanture.

Dva puta je bila opljačkana i jednom se otrovala hranom u La Pazu u Boliviji, no samo je jednom htjela odustati od svega, a to je kada ju je jedna poznanica s kojom je u početku putovala ostavila samu u Veneciji bez novca.

Brooke je prošle godine posjetila i Bosnu i Hercegovinu i oduševila se. Našu zemlju uvrstila je na prvo mjesto liste Top destinacija za posjetiti u ovoj godini.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close